x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Azzurrii, luati la tinta

Azzurrii, luati la tinta

16 Iun 2004   •   00:00

Azzuri... CEHIA - LETONIA 2-1 GERMANIA - OLANDA 1-1

Jocul Italiei din meciul cu Danemarca nu a convins, nordicii punandu-i in dese randuri in dificultate pe "azzurri".
PAUL ANDONE

Ca tabela nu s-a modificat se datoreaza interventiilor exceptionale ale celor doi portari, Sorensen si Buffon.

CRITICI. Sub titlul "Italia a debutat cu stangul", agentia Datasport a scris: "Este un egal corect, dar jocul Italiei a lasat de dorit. Trapattoni trebuie sa-i multumeasca lui Buffon". Nici celelalte publicatii italiane nu sunt mai optimiste. Corriere della Sera a titrat "Italia a deziluzionat, in timp ce Il Secolo XIX scrie "Un punct mic, foarte mic". Il Manifesto noteaza: "Stilul trapattonian ne-a adus un punct cu mari emotii. Singurul plus a fost Buffon". Celebrul cotidian sportiv Gazzetta dello Sport a scris "Azzurri fara culoare". Titlul din cotidianul La Repubblica este "Multumim Buffon, dar ce dezamagire!".

SPERANTE. Alessandro Nesta a afirmat ca echipa Italiei nu are nici o scuza pentru acest rezultat: "Partea buna este ca am obtinut un punct. Nu am fost capabili sa ne gasim ritmul, in ciuda schimbarilor tactice facute de antrenor pe parcursul jocului". Capitanul italienilor, Fabio Cannavaro, a declarat: "A fost un start fals. Trebuie sa analizam rapid ce nu a fost in regula si sa ne asiguram ca nu se va repeta". Selectionerul danez Morten Olsen e de alta parere: "Nimeni nu spune ca Italia a jucat prost pentru ca noi am evoluat foarte bine".

Trapattoni anunta schimbari

Antrenorul reprezentativei Italiei, Giovanni Trapattoni, a anuntat ca va face modificari in formula de start a echipei pentru meciul cu Suedia, de vineri. "Este foarte important sa fac mai multe modificari in echipa de start. Ne vom imbunatati jocul, pentru a fi in stare sa castigam. Danemarca ne-a facut sa suferim si cred ca Suedia si Bulgaria ne vor face, de asemenea, sa transpiram", a spus Trap. Presa italiana sustine ca jucatorii vizati sunt Camoranesi, Vieri si Cristiano Zanetti, acestia urmand sa fie inlocuiti cu Fiore, Cassano si Gattuso.

Thomas Sorensen, omul meciului

Portarul Danemarcei, Thomas Sorensen, a fost desemnat cel mai bun jucator al meciului cu Italia. "Intr-un meci al portarilor, Sorensen a reusit prima interventie salvatoare in minutul 13, cand a respins un sut de la mare distanta al lui Totti. Apoi, chiar inainte de pauza, portarul lui Aston Villa a reusit o uluitoare parada la suturile succesive ale lui Del Piero si Totti. In repriza a doua, Sorensen a avut mai putine probleme, dar a respins peste bara transversala o minge reluata cu capul de Vieri", se precizeaza pe site-ul competitiei.
×
Subiecte în articol: sport