x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Baggio, ultimul artist

Baggio, ultimul artist

01 Mai 2004   •   00:00

A jucat la cele mai mari echipe din Italia: Juventus, Milan si Inter. Dar pentru Roberto Baggio tricoul „squadrei azzurra" a fost intotdeauna mai presus de orice.

DELIA GOMOESCU
Revenit in nationala dupa 5 ani, pentru un ultim meci in albastru, „Il Codino" a avut timp de cateva ore un intreg stadion la picioare.

MAGNET. Amicalul Italia - Spania 1-1,disputat miercuri seara, parea partida de pregatire perfecta pentru doua echipe calificate la Euro. Jocul de pe „Marassi" a devenit insa „meciul lui Baggio". Pentru cei 40.000 de spectatori prezenti pe arena genoveza nu a mai contat faptul ca pe gazon se aflau Vieri sau Raul. Magicianul din Caldogno a atras toate privirile. „Le multumesc suporterilor si ii multumesc lui Trapattoni. A fost cea mai frumoasa seara din cariera mea, dar nu ma voi razgandi. La finalul sezonului ma retrag", a spus atacantul Bresciei, care cu greu si-a stapanit lacrimile in momentul schimbarii cu Miccoli, in minutul 87.

EROU. Desi cariera lui Baggio nu poate fi rezumata in cateva cuvinte, cotidianul Gazzetta dello Sport a ilustrat cel mai bine traseul lui Robi: „Baggio este ultimul erou romantic. Un baiat care a suferit mult si a luptat mult. A avut multe reusite, dar de multe ori a lipsit de la intalnirea cu norocul. Ne raman in memorie fazele spectaculoase pe care le-a creat, golurile senzationale, dar si momentele nefericite: meciurile pierdute la penalty-uri, trofeele scapate printre degete, neintelegerile cu antrenorii si nenumaratele accidentari. Baggio este eroul perfect, amalgam de bucurie si durere. Personajul sau pare desprins dintr-un poem homeric, povestea sa pare trasata de pana lui Shakespeare. Trebuie sa multumim zeului fotbalului ca ne-a dat un asemenea campion. Multumim Robi!"

CV

  • S-a nascut la 18 februarie 1967 la Caldogno.

  • A jucat la Lanerossi Vicenza, Fiorentina, Juventus, AC Milan, Bologna, Inter si Brescia, marcand 204 goluri in Serie A.

  • A evoluat de 55 de ori in echipa nationala si a marcat 27 de goluri.

  • Este singurul fotbalist italian care a marcat la trei editii ale Cupei Mondiale (1990, 1994, 1998).

  • In 1993 a castigat „Balonul de Aur" si a fost desemnat cel mai bun jucator din lume.

  • A castigat Cupa UEFA (cu Juventus in 1993), doua titluri de campion al Italiei (cu Juventus in 1995 si AC Milan in 1996) si Cupa Italiei (cu Juventus in 1995).
  • ×
    Subiecte în articol: sport