x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Balaj a fost instruit"

"Balaj a fost instruit"

16 Mar 2004   •   00:00

Infrangerea suferita de FC Vaslui la Iasi, scor 1-3, in derby-ul Seriei I a Diviziei B, i-a pricinuit principalului finantator al vasluienilor, Adrian Porumboiu, o descarcare nervoasa fara precedent.

Acesta il ataca pe arbitrul partidei, Cristi Balaj, dar si pe o parte dintre jucatorii lui Gabi Stan, in frunte cu Costel Ilie. Porumboiu spune despre fostul jucator al Ceahlaului ca a jucat precum o baba, chiar daca avea promisa o prima record de 3.500 de dolari. Fostul arbitru international isi reproseaza ca nu a fost atent la jucatorii pe care i-a transferat in pauza dintre tur si retur. Constient ca FC Vaslui nu mai are nici o sansa la promovarea in Divizia A, Porumboiu anunta ca nu va mai finanta echipa, lasand toate problemele echipei in grija autoritatilor locale. (Sorin Anghel)

  • Jurnalul National: Domnule Porumboiu, ce ii reprosati arbitrului Cristi Balaj?

    Adrian Porumboiu: A avut o maniera care nu se ridica la valoarea unui arbitru de Top Class. Eu nu contest insa victoria Iasiului. Jucatorii lor si-au dorit mai mult victoria, in vreme ce jucatorii de la Vaslui mai mult au mimat fotbalul.

  • Care sunt jucatorii care vau dezamagit?

    Costel Ilie nu a jucat nimic. Stie numai sa ceara. El avea o prima in caz de victorie de 3.500 de dolari, dar a jucat ca o baba. El a mimat fotbalul. Irimia nu a aparat, ci a dormit. A avut un somn mai lung. Dar aici sunt si eu de vina. Trebuia sa-l iau pe Tiberiu Lung, dar i-am ascultat pe altii si m-am ales cu Irimia. Petcu se gandea la altceva. Nu a facut un sprint tot meciul. Am gresit foarte mult la campania de transferari. Cel mai mult am gresit ca l-am adus pe Costel Ilie.

  • Toti jucatorii v-au suparat?

    Nu. Florin Anghel a jucat desi era accidentat. Pentru ca s-a daruit, i-am dat 300 de dolari, asa cum am procedat si in cazurile lui Dinu Sanmartean, Darius Badea si Eusebiu Tudor. Ei au jucat fotbal, dar restul au fost purtatori ilegali de echipament.

    "Are valoare doar de Divizia B"

  • Ii reprosati o faza anume lui Balaj?

    Mai multe. El a avut o maniera prin care a impins gazdele de la spate. Balaj nu are valoare de Top Class, ci doar de Divizia B.

  • Este Cristi Balaj principalul vinovat pentru infrangerea vasluienilor?

    Nu. Iasiul merita promovarea pentru ca a jucat mai bine si au o infrastructura superioara. Noi am vrut sa facem echipa si am luat jucatori la kilogram, nu de calitate. Meciul a fost unul foarte urat, in care doar atmosfera a fost una de Divizia A. Balaj a fost foarte plin de el. Mergea pe varfuri de parca era la balet. Probabil ca trebuia sa ne simtim onorati ca el calca pe teren la un meci de-al nostru.

  • Credeti ca se va alege cu vreo suspendare?

    Nu il suspenda nimeni. El si-a indeplinit foarte bine tema care i-a fost trasata. E pacat ca vor mai avea si altii batai de cap cu el. Balaj nu a arbitrat de capul lui, a fost instruit. Cristi Balaj a gresit in ambele parti. Nu este el principalul vinovat, dar a stiut cum sa o faca.

  • Va infierbantati cam tare...

    Eu nu vorbesc acum din punctul de vedere al sponsorului de la Vaslui, ci al unui fost arbitru. Daca eu comiteam greselile lui Balaj, ma lasam de arbitraj.

  • Observatorul partidei ce parere a avut?

    Am vorbit in pauza cu observatorul Aron Huzu si mi-a spus ca ii este rusine cu maniera de arbitraj. Am inteles ca asta i-a spus si in cabina, la pauza. Mi-a mai zis ca ii este rusine sa mai mearga la meciurile pe care le arbitreaza Cristi Balaj.

    "Nu voi mai sponsoriza echipa"

  • La fiecare infrangere aruncati vina in carca arbitrilor. Nu cumva creati o presiune suplimentara?

    Fac niste presiuni de ii doare in fund pe arbitri. Presiunea lor e la portofel. Acum exista o generatie pe care nu o inteleg. Ei primesc niste comenzi pe care le executa. Balaj, daca se respecta, arbitra dumnezeieste. El nu a viciat rezultatul, ci l-a tocat.

  • Mai are FC Vaslui sanse la promovare?

    Nici vorba de asa ceva! Mai mult ca sigur eu nu voi mai sponsoriza echipa. Am spus de la inceput ca nu voi sprijini decat performanta. Voi face echipa in alta parte, pentru ca la Vaslui nam cu cine. N-au fost in stare sa renoveze stadionul, care arata ca si cum ar fi cazemata lui ben Laden. Nu merita sa-i sprijin pe cei care pacalesc fotbalul.

"Nu vreau sa fac polemica prin ziare. Imi vine greu sa cred ca a putut spune asa ceva. Ma bucur ca meciul a fost televizat si ca lumea si-a putut face o impresie vizavi de modul in care am arbitrat"
Cristi Balaj Arbitru FIFA

×
Subiecte în articol: sport balaj