x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Banatul cucerit, urmează Istanbulul

Banatul cucerit, urmează Istanbulul

de Mihai Igirosanu    |    03 Noi 2009   •   00:00
Banatul cucerit, urmează Istanbulul
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Victoria din derby-ul de la Timişoara a poziţionat Steaua în careul fruntaş al Ligii 1 şi a readus moralul jucătorilor la cote înalte înaintea confruntării decisive de la Istanbul, cu Fenerbahce, din grupele Europa League.



Reuşita lui Romeo Surdu a consfinţit prima victorie importantă a "roş-albaştrilor" din această ediţie de campionat. "A fost o presiune foarte mare pusă din partea a foarte mulţi oameni, ne-au făcut în toate felurile, dar aşa cum am fost i-am bătut. Am demonstrat că totuşi suntem Steaua. Dacă nu mă înşel, suntem pe primul loc, nu? Suntem în cărţi!  E greu să o ţinem tot aşa. Eu am început bine, am avut o cădere şi acum sunt iar în creştere, pentru că nu este uşor să joci din trei în trei zile", a declarat Surdu după meciul de pe "Dan Păltinişanu".

ZAPATA: "OBIECTIVUL E TITLUL!"

Autor al unei noi prestaţii de excepţie, portarul columbian al Stelei, Robinson Zapata, a spus: "Toţi am fost oamenii meciurilor. Am avut un meci foarte greu, am dominat şi am jucat bine, puteam să câştigăm la un scor mai mare. Mergem la Bucureşti fericiţi şi ne pregătim pentru meciul următor. E bine în fruntea clasamentului, acesta este obiectivul nostru". "Suporterii Timişoarei merită aplaudaţi, o asemenea atmosferă se vede rar în fotbal. O asemenea atmosferă o să fie şi la meciurile Stelei, pentru că cei care iubesc echipa o să se întoarcă! Mai bine să ne înjure, dar echipa trebuie susţinută", a declarat, la rândul său, antrenorul Mihai Stoichiţă.

Probleme la Fener
Adversara Stelei de joi, Fenerbahce, se confruntă cu probleme de efectiv înaintea meciului de la Istanbul, din grupa H a Europa League. Potrivit cotidianului Star, play-maker-ul Alex de Souza are dureri musculare, iar şansele sale de a evolua joi seară sunt de 50%. Mehmet Topuz şi Onder Turaci sunt şi ei incerţi. În ultima partidă de campionat, Fener a remizat, scor 1-1, pe terenul celor de la Kayserispor. "Nu văd acest meci ca pe o pierdere. Pentru că am câştigat un punct. Este un rezultat bun pentru noi. Acum trebuie să ne concentrăm pentru meciul cu Steaua", a declarat antrenorul german al lui Fenerbahce, Christoph Daum.

×
Subiecte în articol: sport