x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Barcelona - Bayern. De ce acum?

Barcelona - Bayern. De ce acum?

de Adi Munteanu    |    14 Aug 2020   •   08:45
Barcelona - Bayern. De ce acum?

Ziua și meciul de cinci stele. Luna august ne-a răsfățat cu meciuri care mai de care mai spectaculoase, cu rezultate surprinzătoare, cu răsturnări de rezultat, atât în Champions League cât și în Europa League, iar vedetele și-au respectat cărțile de vizită. Spectacol total.


După ieșirea prematură din competiție a unor echipe ca Real Madrid sau Juventus Torino, atenția iubitorilor de fotbal se îndreaptă spre marele duel care se dispută „prea devreme”. „Meciul secolului”, „Meciul anului”, „Meciul sezonului”, „Războiul stelelor”, „Marea bătălie a granzilor” sunt doar câteva superlative cu care este așteptat meciul dintre cele mai iubite echipe rămase acum în lupta pentru trofeul UEFA Champions League, FC Barcelona și Bayern München. Dezamăgirea suporterilor este că „marele meci” se dispută prea devreme, în faza sferturilor de finală și, de asemenea, că se dispută într-o singură manșă. „Astfel de meciuri vrem zilnic”, scriu fanii pe rețelele de socializare.

Până acum, vedetele nu au dezamăgit, ba mai mult, au entuziasmat. Chiar și Cristiano Ronaldo, deși a fost eliminat din competiție, a făcut spectacol, doar că nu a marcat suficient, ca să califice pe Juventus.  


Finala din sferturi

Toată lumea așteaptă duelul de diseară dintre Messi și Lewandowski, ambele vedete fiind într-o formă deosebită în acest moment și motoarele celor două superputeri europene. Însă, spre deosebire de Barcelona, care depinde 100% de forma lui Messi și se așteaptă ca el să facă totul, la echipa bavareză Lewandowski este doar vârful de lance care are în spate o întreagă echipă care-l susține. De cealaltă parte, Messi este un lider în vestiar, cuvântul lui cântărește mai mult decât al antrenorului Quique Setién. În ceea ce-l privește pe antrenorul catalanilor, acesta este la ultimele meciuri pe banca Barcelonei. Conflictul cu Messi este deja cunoscut și s-a văzut în mai multe rânduri că starul argentinian ignoră indicațiile pe care Setién încerca să i le dea. 

La Bayern nu există această atmosferă în vestiar, echipa este un bloc unitar, o caracteristică tipic germană și chiar dacă ar exista divergențe în interiorul echipei, acestea nu se văd niciodată, cu atât mai puțin la televizor. 


Lothar Matthäus o dă favorită pe Bayern 

Fost star al bavarezilor, Lothar Matthäus este convins că Bayern va trece în semifinale și chiar câștigătoare a trofeului. „În mod normal, Barcelona are suficientă calitate pentru a scoate tot ce e mai bun de la ea într-un asemenea meci. Dar cred că Bayern ar trebui să greșească mult și să facă multe lucruri proaste pentru a pierde în fața acestei Barcelona. Este o fază eliminatorie într-o singură manșă și se pot întâmpla multe. Dacă faci ceva greșit, ești eliminat. În fazele eliminatorii tur-retur poți repara eroarea”, a declarat germanul Lothar Matthäus, potrivit Marca, ziarul „de casă” al lui Real Madrid.

 

115 goluri a marcat Lionel Messi în Champions League în 143 de meciuri. În ediția actuală, Messi a înscris de 3 ori.

 


73 de goluri a marcat Robert Lewandowski în Champions League în 111 meciuri. În ediția actuală, Lewandowski a înscris de 13 ori.

 

Jerome Boateng nu a uitat cum l-a umilit Messi în 2015


Fundașul bavarezilor Jerome Boateng are și acum coșmaruri după ce Messi l-a trimis „după semințe” în urmă cu cinci ani. Driblingul argentinianului de la golul de 3-0 este considerat unul dintre cele mai subtile din istoria fotbalului, iar Boateng a fost ironizat îndelung atât de presă, cât și de fani pe rețelele sociale. 

Conform „fișei postului” Jerome Boateng îl va avea din nou în grijă pe Lionel Messi, însă fanii bavarezilor speră ca fundașul Bayern-ului să nu mai pățească rușinea de acum cinci ani. Faptul că meciul se dispută într-o singură manșă apasă însă pe umerii lui Jerome. Suporterii bavarezi chiar sugerează ca fundașului să i se dea în grijă alt jucător al Barcelonei, pe Suarez sau pe Griezmann. „O altă umilință din partea lui Messi precum cea din 2015 ar putea fi chiar finalul de carieră. Te lași de fotbal oricât de bun jucător ai fi. Dacă Messi te umilește de două ori în același fel, nu mai ai ce căuta pe teren”, scriu fanii.

 

×