x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bătaie mare pe locul 2

Bătaie mare pe locul 2

de Mihai Igirosanu    |    09 Mar 2008   •   00:00
Bătaie mare pe locul 2

Capul de afiş al etapei va avea loc în această seară, pe Stadionul Giuleşti, între Rapid şi Poli Timişoara. Un alt meci cu multe implicaţii în cele două zone ale clasamentului se dispută în “Ştefan cel Mare”, între Dinamo şi Farul.

LIGA 1 - Se anunţă confruntări dure în Giuleşti şi în “Ştefan cel Mare”

 

Capul de afiş al etapei va avea loc în această seară, pe Stadionul Giuleşti, între Rapid şi Poli Timişoara. Un alt meci cu multe implicaţii în cele două zone ale clasamentului se dispută în “Ştefan cel Mare”, între Dinamo şi Farul.

 

Aflaţi în cursa pentru locul 2, rapidiştii şi timişorenii nu se prezintă deloc liniştiţi la ora confruntării din această seară. Lângă Podul Grant există multe incertitudini în privinţa acţionariatului, patronatului şi bugetului, în vreme ce bănăţenii sunt decimaţi de accidentări şi au un moral afectat după remiza din etapa trecută, de la Timişoara, 0-0 cu Unirea Urziceni. Patronul George Copos a explicat ieri motivele pentru care bugetul Rapidului a fost limitat. “Capitalul s-a diminuat, pentru că am avut pierderi mari în ultimii ani. Este o decizie foarte bună, în sensul că s-a aprobat diminuarea capitalului cu suma care a fost pierdută în exerciţiile financiare 2005, 2006, 2007. În viitor urmează să mărim capitalul social, pentru a avea un buget care să ne permită să mergem în Liga Campionilor.” FRF a anunţat că meciul va fi arbitrat la centru de băimăreanul Cristian Balaj.

 

MIZĂ. Echipa care va câştiga partida din Giuleşti va continua cursa către mult vânatul loc 2, care duce în preliminariile Ligii Campionilor, în vreme ce învinsei i se vor diminua foarte mult şansele de a ocupa poziţia secundă. Din acest motiv conducerile au decis suplimentarea primelor. Astfel, patronul Rapidului, George Copos, şi-a anunţat jucătorii că o eventuală victorie va fi premiată cu 2.000 de euro, dublu faţă de prima obişnuită pentru un meci de pe teren propriu. De partea cealaltă, timişorenii îşi vor stimula şi mai mult fotbaliştii pregătiţi de cehul Duşan Uhrin jr. Un succes în Giuleşti le-ar putea aduce lui Aliuţă, Karamyan şi compania câte 5.200 de euro. “Nu ştiu dacă este bun egalul, depinde de cum va fi cursul jocului. La fel ca întotdeauna, dorim să câştigăm. Putem spune că evoluăm contra unui adversar puternic. Trebuie să fim atenţi, deoarece Rapid are un joc aerian bun. De asemenea, are o bună trecere a jocului de la mijloc spre ofensivă. Rapid s-a întărit în această iarnă, cred eu, în special în faza de atac”, a declarat ieri antrenorul lui Poli.

SPERANŢE. În “Ştefan cel Mare”, Gigi Mulţescu va da astăzi primul examen de la instalarea în funcţia de antrenor principal. Noul tehnician a primit vineri seară o primă veste mai puţin plăcută, aceea că mijlocaşul Gabriel Torje a suferit o contractură şi are şanse mici să apară ca titular în această seară. Mulţescu nu va putea conta nici pe Andrei Mărgăritescu, suspendat după eliminarea din meciul de Cupa României, cu Dacia Mioveni. Constănţenii vin cu destule speranţe în Bucureşti. “Dinamo nu mai e ce a fost când a devenit campioană, chiar dacă are jucători de valoare. Nu ne temem de ei, sper să-i anihilăm, să stăm bine în apărare şi să-i prindem pe contraatac”, a declarat portarul Adrian Vlas înaintea plecării spre Capitală.

×
Subiecte în articol: sport