x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bătuţi de propriile greşeli

Bătuţi de propriile greşeli

de Vlad Ionescu    |    14 Sep 2007   •   00:00
Bătuţi de propriile greşeli
Sursa foto: WILLIAM WEST/

Romănia a pierdut cu 24-18 meciul cu Italia şi are şanse minime de a mai ocupa locul al treilea in grupa C, care i-ar fi asigurat calificarea directă la ediţia următoare.

RUGBY - Stejarii" au debutat cu stăngul la Cupa Mondială


Romănia a pierdut cu 24-18 meciul cu Italia şi are şanse minime de a mai ocupa locul al treilea in grupa C, care i-ar fi asigurat calificarea directă la ediţia următoare.

Aşa cum a jucat pe Stade Velodrome din Marsilia, Italia era o echipă de bătut. După o primă repriză slabă, la finele căreia tabela arăta 8-0 pentru "azzurri", ai noştri au avut nevoie de doar opt minute pentru a trece la conducere, iar victoria nu mai părea o himeră. A urmat insă eliminarea temporară a lui Manta, pe care italienii au speculat-o la maximum, intorcănd definitiv rezultatul. Pănă la urmă, a căştigat echipa mai experimentată, care a ştiut să profite de greşelile adversarului.

MULŢUMIT. In ciuda acestei infrăngeri, managerul general al echipei noastre, Robert Antonin, s-a arătat satisfăcut de evoluţia "stejarilor", pe care i-a felicitat la cabine. "Trebuia să ne impunem printr-o luptă colectivă şi la nivelul duelurilor. Nu in apărare am pierdut meciul. Insă ne-a lipsit ambiţia şi puţin noroc in atac. Această infrăngere ne va folosi pentru meciul cu Scoţia. Nu suntem favoriţi, dar putem produce o surpriză", a declarat Antonin, care s-a ferit să comenteze arbitrajul. La răndul său, Sorin Socol a opinat că echipei i-au lipsit experienţa şi săngele rece. "Am luat un punct bonus (n.r. - pentru infrăngerea la mai puţin de 7 puncte), dar nu suntem mulţumiţi. Voiam victoria. Am fost dominaţi psihic şi nu am avut un start bun. Va trebui să reparăm greşelile comise şi sper că vom juca mai bine cu Scoţia", a spus căpitanul echipei naţionale.

Inlocuire

Indisponibil pentru meciul cu Italia, pilierul Petru Bălan a fost diagnosticat cu fractură a meniscului intern la genunchiul stăng şi nu va putea juca la Cupa Mondială. El s-a intors la clubul Biarritz, unde medicii nu sunt prea optimişti in privinţa unei recuperări rapide. Bălan va trebui să facă pauză incă opt zile, nefiind exclusă chiar o intervenţie chirurgicală. Locul său in echipă va fi luat de Ion Paulică, fost jucător la Steaua, care s-a transferat in această vară la clubul englez Bath.

Â

Critici

Meciul a fost urmărit cu interes şi in Scoţia, echipă pe care Romănia o va intălni la 18 septembrie. Presa insulară a fost insă critică, considerănd că Romănia - Italia candidează la titlul de cel mai slab meci de pănă acum. "Cel mai imbucurător aspect este că nici una dintre cele două echipe nu s-a ridicat la un nivel ce i-ar putea ingrijora pe oamenii lui Frank Hadden", a titrat The Scotsman.

×
Subiecte în articol: sport