x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Becali: "Este o înfrângere dureroasă, Szekely era un fel de spionul lui Dinamo"

Becali: "Este o înfrângere dureroasă, Szekely era un fel de spionul lui Dinamo"

31 Aug 2009   •   00:00

Finanţatorul Gigi Becali a declarat, ieri seară, că Steaua ar fi trebuit să câştige meciul cu Dinamo, pierdut cu scorul de 0-1, în etapa a V-a a Ligii I şi a menţionat că partida "a fost stricată" de mijlocaşul Janos Szekely, "un fel de spion" al dinamoviştilor.

"Tot e bine că suntem aici, că puteam s-o încurcăm şi la Piatra Neamţ, şi la Galaţi. Am spus că mi-e teamă, mă simţeam slab. Când va fi garnitura completă, va fi altceva. Simţeam echipa că n-are vlagă, n-are forţă. Ninu a fost altceva, Ghionea vine după o accidentare. Asta e, ce să fac. Am făcut ce am putut. Mulţumesc lui Dumnezeu că e şi aşa, că suntem bine. Normal noi trebuia să câştigăm cu Dinamo. Spun că suntem bine faţă de valoarea echipei. Mijlocul e problema. Bergodi trebuia să joace în Irlanda numai o repriză cu Andrei Ionescu. A fost mort, ce să-i ceri unui copil, joacă din trei în trei zile. Oricum, Bergodi nu e Dumnezeu, face ce şi el ce poate. Eu sunt fraier, i-am luat pe Grzelak, pe Bibişkov. Dar ce să le reproşez lui Mache şi lui Argăseală, măcar n-am dat bani pe ei. Eu sunt de 100 de ori mai dobitoc ca ei, că am dat 1,5 milioane pe Szekely. Azi am jucat cu un om în minus. În atac n-ai ce face când joci cu un om în minus. Cu Dayro era altceva. Nu pot să-i reproşez lui Bergodi, săracul n-avea alte variante, tot aşa jucam, cu Nicoliţă şi Szekely. Dar câte şanse să-i mai dai lui Szekely, du-te băi băiatule. Grzelak săracul atâta poate, se driblează singur câteodată, nu iuţeşte jocul. Când l-am schimbat pe Onicaş, gata, s-a terminat. Grzelak se plimba pe acolo", a declarat Becali, citat de Mediafax.

Finanţatorul stelist a menţionat că Steaua a avut noroc că a picat cu echipe slabe în Liga Europa. "Am avut noroc că am căzut în Europa cu echipe slabe, am câştigat cu noroc la Piatra Neamţ şi la Galaţi, puteam să ne facem de râs. Mijlocul nostru e praf. Dacă nu baţi pe Urziceni, CFR şi Dinamo, ce să mai vrei, îţi dai seama că nu ai valoare, asta e dureros. Bergodi n-are nicio vină, asta e marfa. Ce să-i spun lui Bergodi, mai greşeşte şi el, e om. Andrei Cristea? De ce să-mi pară rău după el? O să vină Real Madrid să-l ia la cât de bine a jucat. Unde aţi văzut voi că a jucat bine Dinamo? I-am prins obosiţi pe cei de la Dinamo, Marius Niculae era mort, dar nu am avut ocazii. Dacă nu baţi pe Dinamo, Rapid, tot degeaba. Nu contează CFR şi Urziceanca, dar pe Dinamo trebuie s-o baţi", a subliniat Becali.

La golul echipei Dinamo, Becali afirmă că vina îi aparţine mijlocaşului Janos Szekely. "Nu-i văd vina lui Tătăruşanu la gol. Vina e a lui Szekely care nu sare la cap. A jucat Kapetanos, şi Surdu a încercat. Meciul l-a stricat Szekely, era un fel de spionul lui Dinamo, ei jucau în 12, noi în 10, dădea numai pase greşite. E o înfrângere dureroasă. Ce transferuri să mai facem? Să-l luăm eventual pe fratele geamăn al lui Grzelak. Bineînţeles că-l veţi vedea curând la prima echipă pe Dayro. Vom trage la finala Europa League, staţi liniştiţi. Peste două săptămâni veţi vedea o altă Steaua, sută la sută schimbată. Întreruperea campionatului vine ca o mănuşă, Bergodi nu a avut soluţii, erau mulţi jucători accidentaţi", a adăugat Becali.

Pentru finanţatorul stelist, victoria formaţiei Dinamo nu este meritată. "Victoria lui Dinamo n-a fost meritată. Au fost două echipe moarte pe teren, amorţite. Singurul Onicaş care a mai mişcat, Ionescu înota pe teren. Surdu, Kapetanos, Nicoliţă şi-au dat viaţa, dar n-aveau baloane, n-aveau ce să facă. Dinamo n-a jucat fotbal, ce să-mi placă? Vom vedea peste două săptămâni cine e mai puternic. Pe Dinamo n-o s-o ţină norocul la infinit. O să vedem noi unde se află nea Bonetti peste câteva luni, unde o să fie Dinamo şi domn' Bonetti. Bergodi a făcut ceva de domeniul fantasticului cu puştii ăştia, a reuşit ceva senzaţional. Dinamo are jocul acela al ei dintotdeauna, ce a făcut Bonetti? Bergodi a luat nişte copii şi i-a învăţat să joace", a completat Becali.

La plecarea de la stadion, Becali a spus că a simţit că Steaua nu avea cu cine să atace: "Simţeam că nu avem forţă şi că nu avem cu cine să atacăm. Nu voi lua nicio măsură, pentru că aştept să fim în garnitură completă. Dinamo nu are cum să fie favorită la titlu. Aţi văzut voi cumva pe Dinamo pe aici? Eu i-am văzut numai pe jos. Nu au făcut nimic. L-am mai văzut şi pe Szekely, care a dormit şi nu a sărit la cap, a dat ăla cu capul, a recentrat şi a fost gol. Atât am văzut. Ei au fost obosiţi, dar ce am făcut noi? Singurul care a jucat a fost Onicaş, dar l-a schimbat şi pe ăla şi a băgat circarul. Dacă era Tănase în locul lui Grzelak, era mult mai bine. De unde naiba l-au găsit pe ăsta, dar şi eu am fost dobitoc pentru că i-am lăsat pe Argăseală şi Mache să facă transferuri. Eu spuneam de Arsenal de România aşa... Eu ştiam că nu avem forţă. Ştiam că acesta va fi hopul cel mai important. Am văzut cu CFR şi Urziceni ce am. Să vină Tănase şi Toja şi va fi altceva. Dacă joci cu Ionescu şi apoi să-l bagi şi pe Grzelak înseamnă că vrei să faci circ. Nu am ce să vorbesc cu Bergodi. El a făcut o singur greşeală. A fost un meci în care a vrut să atace, dar nu am avut cu cine. Ăsta nu a fost un derbi, am avut un fotbal de râs şi nu mi-a plăcut deloc. Dinamo era numai pe jos, dar noi nu i-am bătut. Anul trecut la fel i-am prins şi tot nu i-am bătut. A fost un circ astăzi". (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport becali