x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Beckenbauer s-a grabit cu "marea" echipa a Germaniei

Beckenbauer s-a grabit cu "marea" echipa a Germaniei

21 Iun 2004   •   00:00

Euro vazut din Germania - MARCEL RADUCANU
Suedia mi-a mai demonstrat inca o data ca formeaza o echipa robusta si bine asezata in teren. Ca sa glumesc putin, doar au doi antrenori principali, nu?! Italia a ramas fidela aceluiasi joc anost gandit de Trappattoni. In timp ce suedezii, chiar daca erau condusi, au mentinut un ritm alert, italienii se retrageau cu fiecare minut ce trecea, iar acest lucru le-a fost fatal in cele din urma. Acelasi Ibrahimovici a mai inventat un artificiu, diabolic ii pot spune, la care alt atacant probabil nu s-ar fi gandit. Acel calcai va ramane, parerea mea, unic la Euro 2004. Numai marii fotbalisti pot realiza asa ceva, chiar daca si norocul a fost de partea lui Ibrahimovici. Asta a contat mai putin! In aceste conditii, Italia mai pastreaza doar sanse reduse de calificare. Conditia este ca Danemarca si Suedia sa joace corect.

Germania s-a facut de ras! Nu numai ca nu a invins modesta echipa a Letoniei, dar daca mai jucau 3 ore si tot nu inscriau. In plus, au avut nevoie de ajutorul arbitrului Riley pentru ca rusinea sa nu fie totala: letonii au avut doua penalty-uri clare. Unde a fost marele Ballack? La un moment dat, disperati de timp, au lasat impresia ca o luasera razna, atat de haotic jucau. Oricum, nemtii au ajuns la mana hazardului. Exista un Dumnezeu si pentru ei! Sunt atat de mandri, incat nu pot recunoaste, la un esec, meritele adversarelor. Asa s-a intamplat si cu Romania, cand au acuzat doar cauze interne, nu si meritele noastre. Dupa egalul cu Olanda din primul meci, Franz Beckenbauer ii si vedea pe ai lui campioni europeni si s-a apucat sa arunce vorbe acide catre Franta, ba ca sunt norocosi, ba ca nu joaca nimic. S-a grabit cu aprecierile. Uite ca roata s-a intors si, asa cum ii cunosc eu pe cehi, va dori sa bata Germania in ultimul meci.

In fine, Cehia i-a pus la colt pe olandezi. La asemenea nivel, cand o echipa revine de la 0-2, si asta in fata uneia dintre favorite, atunci chiar este mare. Dar meciul l-a pierdut antrenorul Advocaat! Sunt convins ca suporterii nu-l vor ierta daca rateaza calificarea. Sa-l scoti pe Robben, cel mai bun de pe teren pana atunci, si sa introduci un jucator defensiv, Bosvelt, atunci inseamna ca vrei sa te sinucizi si iti meriti soarta! Nedved a fost imperial, alaturi de Baros. Daca o va tine tot asa, nu ar fi surpriza daca Cehia va castiga trofeul! Au mai fost aproape in 1998, dar atunci tot norocul german a oprit-o in finala. Cred ca a sosit vremea sa se razbune pe nemti!

×
Subiecte în articol: sport