x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Beckham, compatimit

Beckham, compatimit

15 Iun 2004   •   00:00

David Beckham DANEMARCA - ITALIA 0-0
SUEDIA - BULGARIA 5-0

La Mondialul din 1998 a fost "demolat" de presa dupa ce fusese eliminat in partida cu Argentina, iar la Euro 2000 s-a aflat printre principalii acuzati de infrangerea din fata Romaniei.
MIHAI IGIROSANU

In dramatica infruntare de pe "Da Luz", ratarea penalty-ului din minutul 73 de catre Beckham a fost completata dureros de gafa uriasa a lui Steven Gerrard, jucatorul lui Liverpool fiind cel care i-a pasat "ideal" lui Henry la faza care a provocat penalty-ul din minutul 93.

INGADUITORI. Surprinzator, presa britanica a adoptat un ton mai degraba ingaduitor cu starul lui Real Madrid: "Acuzati-ma!", a titrat The Sun, folosind o reactie culeasa de la Beckham imediat dupa finalul partidei. "Nu am meritat acest deznodamant. Meritam sa castigam. Timp de 89 de minute am evoluat aproape perfect, iar daca eu marcam acel penalty ii terminam pe francezi. Acum, nu pot decat sa ridic mainile si sa suport toate acuzatiile".

INCURAJARE. Desi afectat, selectionerul Angliei, Sven-Goran Eriksson, a oferit o declaratie plina de optimism: "In pofida acestui esec, ramanem cu capetele sus. Vom trece din nou la munca si sunt sigur ca noi vom fi in sferturile de finale. Daca ar fi ca meciul sa se rejoace, nu as schimba nimic din punct de vedere tactic".

„Hooligans" au fost cumin]i

|n ciuda previziunilor sumbre, cei aproximativ 35.000 de suporteri englezi care s-au deplasat pe „Da Luz" s-au comportat mai mult dec~t fair-play. Conform raportului poli]iei municipale din Lisabona, nainte [i dup` derby-ul Fran]a - Anglia nu s-a nregistrat nici un incident semnificativ [i nici o arestare. Imaginile de pe „Stadionul Luminii", care au nf`]i[at p~lcuri amestecate de suporteri ale celor dou` mari rivale din fotbalul european, au fost umbrite doar de o ciocnire care a avut loc nspre finalul nt~lnirii la una dintre peluzele. „Ne-au huiduitul imnul, dar atitudinea lor a fost impresionant`. Corul lor ne-a eclipsat, iar albul a fost dominant n multe momente [i asta mai mult datorit` fanilor englezi", a consemnat Le Figaro n edi]ia de ieri.

Le Figaro: "Zidane e Zorro pentru Franta

Asa cum era firesc, presa franceza a fost exuberanta. "Miracol pentru albastri!" sau "Zidane a invins Anglia in doua minute" au fost titlurile din Le Figaro. Intervievat de L’Equipe, eroul Frantei, Zinedine Zidane, a declarat: "Maniera in care am castigat ne face foarte bine la moral. S-a demonstrat ca niciodata nu este nimic pierdut. Ni s-a demonstrat si am inteles asta in aceasta seara si vom fi constienti pe viitor. Cred ca penalty-ul aparat de Fabien Barthez a fost momentul decisiv al partidei si ne-a permis sa revenim in meci. Am avut sansa in prelungiri, cand Thierry Henry a fost busculat in careu". La randul sau, Patrick Vieira a multumit Divinitatii: "Soarta ne-a fost favorabila. Bunul Dumnezeu ne-a ajutat enorm in acest meci". "Zidane este un adevarat Zorro al fotbalului francez din 1998 pana in prezent", s-a incheiat cronica meciului din Le Figaro.

PROMISIUNE

"Erorile noastre individuale au fost pedepsite de cea mai buna echipa din lume. Imi voi razbuna eroarea in meciul cu elvetienii" Steven Gerrard, mijlocas Anglia
×
Subiecte în articol: sport