x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Belarus - Romănia 1-3 - Victorie vitală pe frontul de la Minsk

Belarus - Romănia 1-3 - Victorie vitală pe frontul de la Minsk

de Florin Gongu    |    09 Sep 2007   •   00:00
Belarus - Romănia 1-3 - Victorie vitală pe frontul de la Minsk
Sursa foto: Christian Silva/

Naţionala Romăniei s-a mai apropiat cu un pas de turneul final al Campionatului European de anul viitor, elevii lui Victor Piţurcă obţinănd in Belarus trei puncte absolut obligatorii in ecuaţia finală a grupei.

Naţionala Romăniei s-a mai apropiat cu un pas de turneul final al Campionatului European de anul viitor, elevii lui Victor Piţurcă obţinănd in Belarus trei puncte absolut obligatorii in ecuaţia finală a grupei.

Euro 2008 pare mai aproape ca oricănd pentru naţionala Romăniei, după ce Mutu&Co. au bifat aseară trei puncte vitale la Minsk, in partida cu reprezentativa din Belarus. Cum ne-a obişnuit in ultimele partide, Adrian Mutu a fost cel mai bun om al "tricolorilor", marcănd două dintre golurile Romăniei, in timp ce cealaltă reuşită i-a aparţinut lui Nicolae Dică.

DIFICIL. Meciul propriu-zis a fost insă mai greu decăt o arată scorul. Iritate de zvonurile vehiculate in Romănia după victoria Bulgariei in Belarus, gazdele au inceput tare, cu un forcing tăios la poarta excelentului Lobonţ. Mutu a deschis scorul după o acţiune superbă in minutul 17, dar ex-sovieticii au egalat după numai trei minute, in urma unei erori comune Petre Marin - Nicoliţă. Dică ne va aduce din nou in avantaj după o lovitură superbă de cap, care a lovit mai intăi bara din dreapta lui Hamutovski, iar apoi a căzut in spatele liniei porţii. Partea a doua a meciului a adus totodată şi o evoluţie mai bună pentru tricolori. Schimbarea lui Sergiu Radu cu Florentin Petre şi apariţia veteranului Dorinel Munteanu in linia de mijloc au generat mai multe ocazii la poarta gazdelor, Mutu reuşind dubla din penalty după alte două ratări enorme.

FERICIT. La finalul partidei, selecţionerul Victor Piţurcă s-a arătat incăntat de rezultat. "Sunt fericit. A fost o victorie muncită, in faţa unui adversar despre care ştiam că este valoros. Am avut momente in care am suferit, dar am ştiut să le depăşim cu bine. Mutu şi Dică sunt doi marcatori innăscuţi şi sper s-o ţină tot aşa mai departe. M-au mulţumit toţi jucătorii pe care i-am introdus pe teren, inclusiv Sergiu Radu, in cazul căruia s-a văzut că deocamdată lipsesc relaţiile de joc cu ceilalţi jucători. Suntem in grafic şi sper să nu mai predăm poziţia de lider. Aşa cum am mai spus, sper să terminăm acest an neinvinşi", a declarat după meci Piţurcă. La răndul său, fundaşul Dorin Goian s-a arătat sigur de calificarea la Euro: "Suntem mai aproape ca niciodată. Incepem să semănăm a echipă mare, iar eu sunt sigur că vom juca la turneul final".

Olanda - Bulgaria 2-0, avantaj Romănia

Olanda a invins aseară, la Amsterdam, reprezentativa Bulgariei, cu scorul de 2-0, graţie golurilor reuşie de Sneijder (’23) şi Ruud van Nistelrooy (’58), ultimul revenind la echipa naţională a "portocalelor" după o pauză de un an, cauzată de un conflict cu selecţionerul Marco van Basten. In cel de-al treilea meci al grupei, Slovenia a invins in Luxemburg cu 3-0 intr-un meci practic fără nici o miză, prin golurile marcate de Lavric (‘7, ’47) şi Novakovic (’37).

Caseta meciului

Au marcat: Romaşcenko (’20)/ Mutu (’17, ’75 - pen.), N. Dică (’42)

Stadion: Dinamo

Spectatori: 20.000

Arbitri: Peter Frojdfeldt 7 - Fredrik Nilsson 7, Henrik Andren 7 (Suedia)

BELARUS: Hamutovski 7 - Korithko 6, Radkov 5, Plaskoni 5, Tigorev 6 - Kalacev 6 (’76 Skverniuk), Romaşcenko 7, A. Hleb 6, Stasevici 6 - Kornilenko 6, Rodionov 5 (’61 Vasiliuk). Antrenor: Bernd Stange.

ROMĂNIA: Lobonţ 8 - P. Marin 6, Goian 7, Chivu 7, Raţ 7 - Ov. Petre 6, Codrea 6 (’90 Trică) - Nicoliţă 7, N. Dică 7 (’67 D. Munteanu 7),

Mutu 8 - Sg. Radu 6 (’57 Fl. Petre 7). Antrenor: Victor Piţurcă.

×
Subiecte în articol: sport