x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Belarus - Romania - Un zbor pentru trei puncte

Belarus - Romania - Un zbor pentru trei puncte

de Vicentiu Neagoe    |    06 Sep 2007   •   00:00
Belarus - Romania - Un zbor pentru trei puncte
Sursa foto: Marin Raica/

Naţionala de fotbal a Romăniei va decola azi, la ora 17:00, spre Minsk, urmănd ca după aproximativ trei ore de zbor să ajungă la destinaţie, unde se va caza la cel mai luxos hotel din localitate.

Naţionala de fotbal a Romăniei va decola azi, la ora 17:00, spre Minsk, urmănd ca după aproximativ trei ore de zbor să ajungă la destinaţie, unde se va caza la cel mai luxos hotel din localitate.

Tricolorii au avut marţi dimineaţă o şedinţă de analiză video, urmărind partida tur dintre Romănia şi Belarus, scor 3-1, disputată anul trecut in Ghencea. Golurile echipei noastre au fost marcate atunci de Mutu, Marica şi Dorin Goian.

DESTINŞI. La antrenamentul de seară, in spatele uşilor inchise, Victor Piţurcă a efectuat primul antrenament tehnico-tactic in vederea meciului de sămbătă. Selecţionerul i-a avut la dispoziţie pe toţi cei 22 de jucători convocaţi, aceştia fiind impărţiţi in două echipe, exersănd mai multe scheme de joc. Mai mult ca sigur, tehnicianul romăn va folosi o formulă cu doi inchizători. Aşa cum a jucat in majoritatea meciurilor din deplasare. Vestea bună este că şi Marica s-a antrenat normal, după ce luni avusese unele probleme la şold. După antrenament, tricolorii au părăsit pentru două ore cantonamentul, luănd cina intr-un local select din capitală. Azi, de la ora 13:00, Adrian Mutu va susţine o conferinţă de presă la Mogoşoaia. Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, spune că obţinerea calificării la Euro 2008 ţine numai de naţionala noastră. "O victorie in Belarus ne aduce mai aproape de calificare, nicidecum nu ne califică direct. Va fi greu, pentru că ei vor juca cu foarte mare ambiţie, pentru că au un antrenor nou. Nu ne interesează meciul Olanda - Bulgaria, nu trebuie să ne găndim la ce fac alţii, intrucăt avem calificarea in mănă, depinde doar de noi să o obţinem", a spus "Kaiserul".

PLECARE. Delegaţia Romăniei va decola in această după-amiază la ora 17:00 spre capitala Belarusului, acolo unde se vor caza la un stabiliment de 4 stele, hotelul Victoria, acolo unde a stat şi Steaua pentru meciul cu bate Borisov. Romănii vor locui alături de unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, şeicul Emiratelor Arabe Unite, Khalifa bin Zayed al Nahayan, aflat in vizită in Belarus. Jucătorii ţării gazdă vor locui intr-un hotel mai modest, deoarece nu işi rezervaseră locuri din timp.

Bieloruşii sunt detaşaţi

Dacă pentru naţionala noastră meciul reprezintă un pas foarte important in vederea obţinerii calificării la Euro 2008, bieloruşii privesc cu destulă detaşare meciul. Minskul implineşte 940 de ani de ani de existenţă chiar in ziua meciului, organizatorii fiind sceptici in ceea ce priveşte numărul de spectatori care vor fi prezenţi la partidă. La antrenamentul de marţi, selecţionerul Bernd Stange nu a putut conta pe căpitanul de echipă, Alexandr Hleb, care este răcit. Anrenorul ex-sovieticilor speră insă că el va fi recuperat pănă la ora jocului. Fostul portar al Stelei, Vasili Hamutovski, a spus că deşi s-a simţit foarte bine la echipa roş-albastră, ar vrea să obţină victoria, pentru că asta ar insemna enorm pentru ţara sa.

Vreme rece la Minsk

Tricolorii vor fi intămpinaţi in capitala Belarusului de o temperatură de aproximativ 15 grade Celsius. Sămbătă, in ziua meciului, meteorologii anunţă temperaturi cuprinse intre 5 şi 16 grade, la ora partidei dintre Belarus şi Romănia urmănd să se inregistreze, mai mult ca sigur, sub 10 grade Celsius. Antrenamentul oficial al naţionalei noastre va avea loc măine pe arena "Dinamo" din Minsk, cu incepere de la ora 11:00, fiind urmat de o conferinţă de presă a selecţionerului Victor Piţurcă.

×
Subiecte în articol: sport