x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bergodi, demis de la Steaua! Mihai Stoichiţă, noul antrenor

Bergodi, demis de la Steaua! Mihai Stoichiţă, noul antrenor

18 Sep 2009   •   00:00
Bergodi, demis de la Steaua! Mihai Stoichiţă, noul antrenor
Sursa foto: /AFP

Fără spectatori în tribunele propriului stadion, gruparea din Ghencea s-a prezentat execrabil aseară, tehnicianul italian fiind înlăturat. După negocieri care au durat până dimineaţă, Stoichiţă a devenit noul antrenor din Ghencea.

Steaua nu se regăseşte. Chiar şi în condiţiile unui adversar modest, care s-a bătut însă pentru fiecare minge, "roş-albaştrii" au evoluat lamentabil. "Nu e un rezultat rău, ci unul ruşinos de-a dreptul, deoarece Sheriff e mai slabă decât Ujpest, Motherwell şi St. Patrick's", a declarat Becali. 

Finalul partidei a adus o adevărată furtună în Ghencea, antrenorul Cristiano Bergodi fiind demis după ce nu l-a lăsat pe patron să intre la vestiare în pauză pentru a le vorbi jucătorilor. 

Aşa că, în miez de noapte Bergodi a fost demis, iar Gigi Becali a început căutarea noului antrenor. Basarab Panduru, directorul tehnic, a refuzat, următorul pe listă fiind Mihai Stoichiţă . După negocieri care au durat până dimineaţă, Stoichiţă a devenit noul antrenor din Ghencea. "Steaua nu se refuză", a declarat el, la fel ca precedenţii săi antrenori de aici, toţi demişi în urma conflictelor cu patronul Gigi Becali.

STEAUA: Zapata - Ninu, Ghionea, Rada, P. Marin - Szekely ('79 Tănase), Onicaş ('58 Toja), A. Ionescu, Nicoliţă - Surdu, B. Stancu ('70 Kapetanos).  Antrenor: Cristiano Bergodi.

SHERIFF: Namaşco - Tsynya, Tarkhnişvili, Da Costa, Volkov ('64 Diedhiou) - Verbeţchi, Rouamba, Rodriguez, Erokhin - Kuchuk ('90 Suyorov), Balima. Antrenor: Leonid Kuciuk.

Gigi Becali, la GSP TV: "I-am spus lui Renzo Rossi, aşa cum aţi venit la Steaua cu dragoste, aşa putem să ne despărţim prieteneşte. Transmite-i lui Bergodi că s-a încheiat colaborarea noastră!

El a făcut un gest umilitor la adresa mea, lucru care m-a deranjat. A fost lipsă de respect din partea lui. Nu mai pot să lucrez cu un om care m-a jignit"

Se uita la mine ca şi cum ar fi zis «Ce vrei bă, zdreanţo?». Avea atitudinea cuceritorului roman la adresa plebeului dac. Gestul lui cu mîna şi mimica nu o să le uit niciodată".


Despre meciul cu Sheriff Tiraspol

"Nu e un rezultat rău, e ruşinos, pentru că echipa aceasta e mai slabă decît Ujpest sau Motherwell. Ei nu au jucat nimic, dar nici noi nu am fost mai buni. În viaţa mea nu am fost la pauză la cabine pînă azi. Nu m-a lăsat Bergodi să le spun ceva.  Numai faptul că eu am apărut acolo trebuia să le dea de gîndit.

Nu pot să îmi dau seama ce s-a întîmplat. Ionescu a fost mort la mijlocul terenului, Szekely a fost în nota lui, NIcoliţă nu se putea descurca singur. Dacă nu are cu cine juca, el ce să facă? Bogdan Stancu a mai mişcat cîte ceva, dar la întîmplare. Au jucat fotbal la întîmplare, nu au construit nimic.

Mi-e ruşine şi mi-e jenă, mai multe nu ştiu ce să mai spun. Nu vreau să comentez aiurea acum. Voi lua mîine măsuri şi o să le aflaţi atunci. Eu văd altfel lucrurile despre relaţia patron-antrenor decît le vede presa. Toţi cei pe care îi plătesc sunt angajaţii mei. Întîi voi discuta cu angajaţii mei, dar veţi vedea ce înseamnă să nu îl respecţi pe Becali.

Nu m-a deranjat neapărat pentru că m-a oprit să vorbesc cu jucătorii, ci modul în care a făcut-o. Au văzut şi jucătorii acele momente şi m-am simţit foarte prost. Mai bine plecam acasă decît să iau parte la un astfel de moment. Pot să iau mîine Liga Campionilor, dar fără demnitate nu am ce face cu ea. Fără demnitate mor. Dacă Bergodi îşi va cere scuze, nu veţi mai vedea consecinţele mîine. Dacă nu...".

Bergodi: "Eu sunt principalul vinovat"

"Am făcut un meci încâlcit astăzi, un meci slab. Nu ne-au lăsat nici cei de la Şerif să jucăm, dar eu nu dau vina pe jucători. Nu cred că jucătorii i-au subestimat pe cei de la Şerif. Nu este o înfrângere, dar din punct de vedere moral eu aşa simt. Este greu să joci fără suporteri şi acest lucru a contat mult. Eu sunt principalul vinovat. Trebuie să acceptăm acest punct şi să mergem mai departe. Nu este o grupă uşoară, şi Twente a câştigat la Istanbul. Am vrut să-l bag pe Tănase în locul lui Szekely, dar din păcate Surdu nu a mai putut continua. Am vrut să pun mai multă presiune, chiar dacă ne asumam unele riscuri. Ar fi fost altceva pentru noi cu public, însă şi aici sunt probleme. Odată se întâmplă ceva cu cei din Peluza Sud, altădată cu cei de la Nord. Sunt lucruri pe care nu le înţeleg", a spus Bergodi.


×
Subiecte în articol: sport gigi becali bergodi demis