x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport BILBAO - STEAUA 1-0 / Am pierdut, dar ne-am calificat

BILBAO - STEAUA 1-0 / Am pierdut, dar ne-am calificat

02 Dec 2004   •   00:00
BILBAO  -  STEAUA 1-0 / Am pierdut, dar ne-am calificat

Steaua a fost invinsa in Spania, dar si-a asigurat calificarea in "16"-imile Cupei UEFA, care se vor desfasura la anul, beneficiind si de rezultatul celuilalt meci din grupa, Besiktas - Standard 1-1.

MIHAI IGIROSANU, FLORIN GONGU

LA SACRIFICIU. Ghionea (dreapta) a reprezentat unul dintre stalpii apararii, fiind de netrecut in fata bascului Urzaiz
Trupa lui Walter Zenga a inceput curajos intalnirea din "Catedrala" din Bilbao. Un sut periculos al lui Dorinel Munteanu lasa sa se intrevada un meci echilibrat.

SCENARIU. Totusi, treptat, Athletic Bilbao a impins jocul catre poarta lui Vasili Hamutovski, care avea sa prinda o zi de gratie. Bielorusul a salvat miraculos la lovitura de cap a lui Ezquerro, dar forcing-ul bascilor devenea tot mai amenintator. In cele din urma, vedeta Joseba Etxeberria a deschis scorul, gratie unui sut de senzatie de la marginea careului de 16 metri, dupa o deviere inspirata a lui Urzaiz, in ultimele secvente ale primei reprize. Repriza secunda a fost una mult mai calma, dar startul a fost marcat de un nou reflex salvator al lui Hamutovski. Din fericire, Steaua a pus stapanire pe joc, ratand ocazii uriase, prin Andrei Cristea, Ogararu si prin Dica.

AJUTOR. Finalul a fost unul in care stelistii au jucat cu gandul la ceasul "centralului" Kasnaferis si la desfasurarea ostilitatilor de la Istanbul. Momentul cel mai important al serii a fost cel in care Bangoura a marcat golul egalarii pentru Standard, reusita care duce matematic, in proportie de suta la suta, Steaua in primavara europeana. Afland, probabil, ca, in conditiile remizei de pe "Inonu", infrangerea la doar un gol diferenta este buna pentru calificarea in 16-imile Cupei UEFA, ros-albastrii au inghetat jocul, prin inteligenta lui Dorinel Munteanu, forta lui Radoi si jocul perfect al stoperilor Ghionea si Baciu. Fluierul final a venit ca o izbavire pentru o echipa si un fotbal intrat parca intr-o eterna criza de performante. Au trecut 12 ani de cand Romania, reprezentata tot de Steaua, juca in primavara europeana. Tragerea la sorti va avea loc pe 17 decembrie.

FERICIT

"Suntem bucurosi ca ne-am indeplinit obiectivul. Dedic aceasta calificare tuturor suporterilor Stelei, pe care-i astept duminica la meciul cu Apulum. Am inceput bine, am primit un gol ghinionist, dar am facut un joc bun in repriza a doua. Steaua a facut un lucru foarte bun pentru fotbalul romanesc" - Walter Zenga, antrenor Steaua

PANA
Cu aproximativ jumatate de ora inaintea meciului dintre Athletic si Steaua, pe stadionul "San Mames" s-a produs o pana de curent. Organizatorii si-au pus, la un moment dat, problema amanarii startului intalnirii, insa defectiunea a fost remediata in timp util, iar arbitrul Georgios Kasnaferis a putut fluiera startul la ora oficiala, 21:45. Meciul s-a desfasurat pe un gazon imbibat cu apa de la ploaia care a inceput sa cada, cu doua ore inaintea partidei, la Bilbao. In pofida conditiilor atmosferice, terenul s-a prezentat excelent, fiind unul de o calitate ireprosabila.

URCARE
Steaua a urcat 16 locuri in clasamentul Federatiei Internationale de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS), dat publicitatii ieri. Steaua se afla pe locul 111, cu 110 puncte, la egalitate cu Atletico Madrid (Spania), AS Douanes Dakar (Senegal) si Hearts of Oak (Ghana). Dinamo ocupa locul 152, cu 40 de pozitii mai jos decat in precedenta ierarhie. Dinamo, care are 95 puncte, se afla la egalitate cu FC Utrecht (Olanda) si FAR Rabat (Maroc). Otelul Galati se afla pe locul 189, cu 6 pozitii mai sus decat in ultimul top. Primele trei locuri sunt ocupate de Valencia, Manchester United si Juventus.

BESIKTAS - STANDARD LIEGE 1-1
EGALI. Uzulmez (stanga) si Conceicao au luptat mai mult in interesul Stelei, cele doua echipe terminand la egalitate
In celalalt meci al grupei B, la Istanbul, Besiktas nu a reusit decat un rezultat de egalitate, 1-1, in fata belgienilor de la Standard Liege. Echipa turca, in randurile careia Pancu a jucat doar ultimele 10 minute, si-a compromis serios sansele de calificare. Golurile au fost marcate de Okan Buruk (’30), la capatul unei actiuni lucrate de Gunes si de Sergen Yalcin, respectiv, de Bangoura (’81), dupa o centrare venita de la Deflandre. In minutul 86, Besiktas a solicitat un penalty pentru un fault comis asupra lui Pancu, dar arbitrul a dictat lovitura libera de la 16 metri.

CUPA UEFA - GRUPA B

CLASAMENT
  • 1. Bilbao 3 2 0 1 4 3 6
  • 2. Steaua 4 2 0 2 4 3 6
  • 3. Besiktas 3 1 1 1 5 4 4
  • 4. Standard 3 1 1 1 3 4 4
  • 5. Parma 3 1 0 2 2 4 3

    Ultima etapa (16 decembrie 2004) Standard Liege - Athletic Bilbao, Parma - Besiktas. Steaua sta.
  • ×
    Subiecte în articol: sport steaua bilbao