x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Boloni face victime

Boloni face victime

de Delia Gomoescu    |    20 Sep 2005   •   00:00
Boloni face victime

Victoria lui Rennes, 2-0 pe terenul lui AS Monaco, a dus la demisia antrenorului monegascilor, Didier Deschamps. Dupa un inceput de sezon dezastruos, Rennes incepe incet-incet sa-si revina. Echipa lui Ladislau Bölöni a invins acum o saptamana pe Auxerre, apoi pe Osasuna in Cupa UEFA, iar duminica a castigat cu 2-0 pe terenul lui AS Monaco.

ADIO. Victoria romanului pe "Louis II" a provocat demisia antrenorului monegascilor, Didier Deschamps. Tehnicianul francez, si-a anuntat ieri-dimineata jucatorii ca vrea sa renunte. Presedintele gruparii, Michel Pastor, a precizat ca a fost putin surprins, dar ca a acceptat demisia lui Deschamps. "Mi-a spus ca vrea sa plece, ca nu mai poate sa ramana la Monaco din motive personale", a declarat Pastor, adaugand ca la urmatorul meci de campionat, cel de miercuri cu Troyes, echipa va fi condusa de secundul Jean Petit. Fostul capitan al nationalei Frantei a venit pe banca tehnica a formatiei din Principat in 2001 si avea contract pana in 2007. In ultimul timp insa, echipa s-a aflat intr-un declin continuu. Daca in urma cu doua sezoane, Monaco juca finala Ligii Campionilor, acum se afla pe locul 15 in Ligue 1 si a fost eliminata din prima intrecere europeana, in turul 3 preliminar.

AJUTOR. Ce-i drept, in meciul de duminica seara, Deschamps a avut si ghinion. In zece minute (55 si 65) i-a pierdut pe Zikos si Squillaci, ambii eliminati. Bretonii au deschis scorul prin Kallstrom (’36), apoi si-au marit avantajul in urma unui gol al lui Gourcuff (’59), jucator care era pentru prima data titular. De altfel, pentru partida cu Monaco, Bölöni a modificat putin sistemul de joc, lasandu-i pe banca pe Frei si Monterrubio, doi dintre oamenii sai de baza. Dar pana la urma, antrenorul roman a fost de acord ca superioritatea numerica a elevilor sai a fost probabil decisiva: "Primul gol ne-a adus o gura de oxigen. Dupa cele doua eliminari jocul s-a schimbat complet. La 2-0, 11 contra 9, zarurile erau deja aruncate".

×
Subiecte în articol: sport