x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bonetti, demis de la Dinamo! Ion Marin interimar!

Bonetti, demis de la Dinamo! Ion Marin interimar!

02 Oct 2009   •   00:00
Bonetti, demis de la Dinamo! Ion Marin interimar!
Sursa foto: Mihai Şteţcu/Gazeta Sporturilor/Intact images

Deşi iniţial preşedintele executiv al "câinilor" anunţase că nu îl va demite pe antrenorul Dario Bonetti, tehnicianul a fost pus pe liber, în locul său fiind instalat Ion Marin.



La penalty-ul executat de Claudiu Niculescu în finalul partidei cu Panathinaikos, scor 0-1, Cristi Borcea, liderul "galeriei" de până atunci, s-a întors cu spatele. "A tras pe lângă poartă", i-a spus persoana care îl sprijinea. În acel moment, preşedintele executiv al dinamoviştilor a părăsit stadionul şi a răbufnit la final, principala ţintă fiind antrenorul Dario Bonetti. "Stilul nostru este să pasăm şi să marcăm multe goluri. Bonetti nu e pe stilul lui Dinamo. Eu i-am explicat, i-am spus să se uite la meciurile din ultimii ani, să vadă cum juca echipa", a declarat Borcea. Oficialul dinamovist a lăsat să se înţeleagă că nu mai vrea să investească în echipă: "Dacă Bonetti nu se schimbă, nu mai dau nici un ban. Nu vreau să mă îmbolnăvesc din cauza lui. I-am spus asta şi lui Nicolae Badea. Gata, nu mai pot! Am tăcut, am înghiţit, dar nu este pentru prima dată când nu mai suport ce se întâmplă".

ŞEDINŢĂ FULGER
După mai multe discuţii care au avut loc ieri între acţionarii lui Dinamo, se părea că Dario Bonetti nu avea motive să se teamă. Totuşi, în jurul orei 18:00, Cristi Borcea a căzut de acord cu Nicolae Badea privind rezilierea contractului pe care îl avea antrenorul. Locul acestuia pe bancă va fi luat din mers de Ion Marin, care va avea un statut de interimar, urmând ca şefii dinamovişti să caute cât mai repede o soluţie definitivă. După toate probabilităţile, favorit pentru postul de antrenor este Ioan Andone.

Turcu a anticipat
Unul dintre acţionarii lui Dinamo, Vasile Turcu, a prevestit de ieri dimineaţă demiterea lui Bonetti. "Aşa se întâmplă când jucătorilor li se dau asemenea prime. Atunci ce rost mai au contractele? Asta înseamnă că salariile sunt simple bonusuri. I-am spus asta şi lui Cristi Borcea, el i-a învăţat pe jucători cu bani mulţi, iar asta pentru că este prea sufletist. Personal cred că dacă în trei săptămâni nu se va schimba ceva la echipă şi nu se va lua o măsură radicală, atunci nu va fi bine deloc în viitor", a spus oficialul "câinilor". Turcu l-a făcut praf şi pe Dario Bonetti: "Nu văd nici o idee tactică, nimic. Probabil, lumea îşi aminteşte ce am spus acum două luni despre valoarea lui Bonetti, dar nu e treaba mea ce se va întâmpla cu el, dacă va fi demis ori îşi va da demisia. Grav este că Dinamo nu joacă nimic".

PAO, criticată de presă
Deşi au câştigat în deplasare, jucătorii lui Panathinaikos nu au scăpat de criticile presei din Grecia. "PAO s-a scos pe final, într-un meci fără lauri. Verzii s-au temut prea mult şi au jucat prost, nespectaculos. A fost nevoie de clasa lui Karagounis pentru o victorie nesemnificativă. PAO a scăpat de ce era mai rău după ratarea acelui penalty", a titrat cotidianul Balla. "PAO a răsuflat uşurată, însă a tremurat. Victorie grea, stresantă, dar uriaşă", a scris şi Sport. Au fost totuşi şi laude la adresa trupei lui Henk Ten Cate. "Karagounis a pus dinamită, iar victoria ţine echipa în viaţă. Soarta a zâmbit lui Panathinaikos, dar totul s-a terminat cu bine. Pe viitor însă, PAO are nevoie de mai multă concentrare", a notat Gazzetta.

"Nu vreau ca Bonetti să mă bage în spital. Măcar Rednic era diabolic, ataca nonstop. Acum ce facem, jucăm doar să nu primim gol?"
Cristi Borcea - preşedinte executiv Dinamo

×
Subiecte în articol: sport