x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Borcea si Netoiu au pregatit "exporturile" de fotbalisti

Borcea si Netoiu au pregatit "exporturile" de fotbalisti

06 Mai 2004   •   00:00
Borcea si Netoiu au pregatit "exporturile" de fotbalisti

In vara, indiferent daca va castiga sau nu campionatul, Dinamo se va desparti de piesele grele, printre care Barcauan, Alexa, Florentin Petre si Danciulescu.

Dupa ce in cursul sezonului au fost vanduti Flavius Stoican, Ianis Zicu si Ciprian Marica, la finalul campionatului, alti cinci sau sase jucatori importanti se pregatesc sa parasesasca pe Dinamo.
PAUL ANDONE

Cu cateva zile inainte de derby-ul cu Rapid, foarte important in economia luptei pentru titlu, apele incep sa se tulbure din nou la Dinamo. Plecarea lui Dan Alexa in China este iminenta, ea fiind doar amanata pentru sfarsitul sezonului.

In joc sunt sume mari

Indiferent de deznodamantul din campionat, conducerea lui Dinamo este decisa sa se desparta, contra unor sume bune de bani, de majoritatea jucatorilor importanti ai echipei. Dupa ce in iarna, contrar vointei antrenorului Ioan Andone, Stoican, Zicu si Marica au fost „eliberati" fara prea mari regrete, surse din cadrul clubului confirma faptul ca directorul executiv, Cristian Borcea, si vicepresedintele CA, Gigi Netoiu, se pregatesc sa culeaga din nou roadele muncii lui Ando. Parcursul excelent al echipei a atras numeroase oferte din Rusia sau China, multe dintre ele refuzate pana acum la insistentele tehnicianului dinamovist.
Astfel, campania europeana a „cainilor" pare deja compromisa, fiind greu de crezut ca dominoul echipei poate fi refacut chiar atat de repede.

Ofertele sunt din China si din Rusia

Aceleasi surse spun ca Gigi Netoiu ii va duce „la pachet" in China pe trei dintre jucatorii reprezentativi pe care ii mai are la Dinamo, Alexa, Barcauan si Grigorie, suma ce va fi incasata pe cei trei fotbalisti, in jur de 2,5 milioane de dolari, urmand sa fie impartita in mod egal intre club si „comandant". Tot din China exista o oferta concreta si pentru Ionel Danciulescu, dar cota acestuia a crescut dupa partida cu Germania, astfel ca mai multe echipe de top din Rusia si-au manifestat interesul pentru atacant. Ca o recompensa pentru ce a facut la Dinamo, tot in Rusia ar putea sa ajunga si capitanul Florentin Petre, dar pentru o suma mai mica de transfer. De asemenea, un alt fotbalist care va parasi echipa este Vlad Munteanu, un jucator folosit rar de Ioan Andone.

Jucatori tineri pe lista conducerii

Pentru a acoperi golurile lasate de iminentele plecari ale jucatorilor importanti, conducerea dinamovista a intocmit o lista de achizitii. Se urmareste intinerirea lotului, dupa inregimentarea lui Cristian Cigan, pe lista figurand si Claudiu Keseru, ce ar putea veni de la FC Nantes tot prin filiera Marius Vizer. Fostul patron al Oradei este bun amic cu conducerea dinamovista. Apoi sunt urmariti mai multi jucatori din Divizia B, cum ar fi Sorin Frunza, Milan Jovanovic si Vali Badea de la FC Vaslui, Cocis si Florescu de la Universitatea Cluj. Lista continua cu Baltoi si Vatavu, jucatori imprumutati la Farul respectiv „U" Cluj, pitesteanul Ciprian Tanasa, mijlocasul Sportului, Tiberiu Balan, mijlocasul lui FC Oradea, Radu Marginean si atacantul Ceahlaului, Lucian Burdujan. De serviciile sarbului Milan Jovanovic de la FC Vaslui este interesata si FCM Bacau, Ionut Lupescu urmarindu-l la cateva partide.

Campioana Romaniei depinde de Chelsea

In cazul va castiga Liga Campionilor, campioana Romaniei va disputa trei tururi preliminare in aceasta competitie. Daca FC Porto sau Monaco s-ar impune, coeficientii nationali ar permite campioanei Romaniei sa evolueze in doar doua tururi preliminare. „Trei, doua, nu conteaza! Pentru noi este important sa castigam campionatul. Trebuie sa ne impunem, sa ne intarim cu vreo doi-trei jucatori si sa ajungem in Liga Campionilor. Ar fi extraordinar pentru Dinamo", a spus Ioan Andone.

„Rapid facea naveta intre A si B"

De cand a venit la Dinamo, Ando nu a reusit sa invinga niciodata Rapidul.

  • Jurnalul National: Cum va fi meciul cu Rapid?

    Ioan Andone: Va fi un joc important pentru ambele formatii, miza fiind mare pentru amandoua. Pentru noi e mai mare, ne dorim victoria pentru a ramane pe primul loc si avem de luat o revansa impotriva Rapidului, care ne-a invins pe terenul nostru.

  • Este acest meci decisiv pentru soarta titlului?

    Eu raman la parerea ca titlul se joaca pana la final. Mai sunt multe etape, noi avem doua deplasari grele, la Timisoara si la Piatra-Neamt, se pot intampla multe. Important este ca noi sa invingem si Steaua sa se incurce.

  • Va convine si egalul in Giulesti?

    Sub nici o forma! Vom aborda acest meci doar cu gandul la victorie, pentru ca nu ne permitem pasi gresiti. Nu ma ingrijoreaza revenirea Rapidului, au jucat mai bine decat in ultimele partide, dar in meciurile Steaua - Dinamo sau Rapid - Dinamo nu conteaza locurile in clasament.

  • Este Dinamo mai norocoasa decat Steaua?

    Am avut si sansa in ultimele meciuri, dar atuul nostru este ca nu renuntam la lupta pana in ultima secunda. Steaua inscrie mai usor.

  • Cat de mult conteaza absenta lui Claudiu Niculescu?

    Foarte mult. El a facut multe partide bune si este foarte bine pregatit si fizic, dar sper ca aceia care vor intra ne vor aduce victoria. Nu m-am suparat pe Claudiu, pentru ca a gresit din prea multa dorinta, a facut un atac destul de violent de la spate, merita cartonasul galben. El este un tip matur si trebuie sa invete din greseli.

  • Ce se intampla cu Alexa?

    Pentru a ne atinge obiectivul trebuie sa pastram acest lot. Pana la finalul campionatului nu pleaca nimeni.

  • Ce amintiri aveti din meciurile cu Rapid din perioada in care erati fotbalist?

    Nu prea am, pentru ca in acea vreme Rapid facea naveta intre Diviziile A si B. Tin minte un meci pe cand jucam la Corvinul, cand i-am batut cu 9-1. Acum lucrurile s-au schimbat mult, Rapid a devenit un club puternic.
  • ×
    Subiecte în articol: sport dinamo rapid