x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Boris Becker spune că tenisul este lider în egalitatea de gen în sport

Boris Becker spune că tenisul este lider în egalitatea de gen în sport

de Redacția Jurnalul    |    23 Mai 2023   •   19:00
Boris Becker spune că tenisul este lider în egalitatea de gen în sport

Tenisul este un model de egalitate de gen, în ce priveşte tratamentul egal al jucătorilor şi jucătoarelor, şi este un exemplu pentru alte sporturi, a opinat Boris Becker, sextuplu câştigător de Grand Slam, citat de DPA.

Totuşi, la Openul de la Roma, jucătoarele au criticat organizatorii pentru că turneul ATP a fost dotat cu premii duble faţă de cel WTA.

Becker crede însă că tenisul este înaintea multor sporturi: ''Dacă ne uităm la celelalte sporturi, suntem aproape pionieri când vine vorba de egalitate. Majoritatea turneelor majore au premii egale în bani, iar programele meciurilor sunt, de asemenea, aproape identice. Practic, tenisul este un exemplu al modului în care funcţionează egalitatea în sport'', a declarat Becker, 55 ani, expert la Eurosport.

Diferenţele de premii la turneul de la Roma vor dispărea începând cu 2025, când jucătorii şi jucătoarele vor fi premiaţi la fel. La turneele de Grand Slam, premiile sunt egale deja pentru ambele sexe.

Mai există însă nemulţumiri cu privire la programarea meciurilor, aşa cum s-a întâmplat anul trecut la Roland Garros, când nouă din cele zece meciuri ale sesiunii de seară au fost masculine.

''Trebuie să laşi la latitudinea organizatorului turneului să decidă când şi pe cine programează. Decisiv este de asemenea cum acceptă asta spectatorii. La Roma, am văzut tribune goale la unele meciuri feminine. Dar arena era plină întotdeauna la meciurile băieţilor'', a opinat Becker cu mai puţin de o săptămână înainte de începerea Grand Slam-ului pe zgură de la Paris.

×
Subiecte în articol: boris becker