x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Box / Lucian Bute dă piept cu Libardo Andrade la Las Vegas

Box / Lucian Bute dă piept cu Libardo Andrade la Las Vegas

02 Iul 2009   •   00:00

Lucian Bute nu îşi va apăra centrua cu diamante la Montreal, aşa cum îşi dorea. Meciul cu challengerul oficial, mexicanul Librado Andrade, va avea loc în Statele Unite. Societatea Golden Boy Promotions, care reprezintă interesele lui Andrade, a câştigat apelul de oferte pentru organizarea acestui meci, reuşind să depăşească cu 16.000 de dolari oferta înaintată de InterBox, în valoare de 1,195 milioane dolari.



"Sunt dezamăgit, deoarece toată lumea se aştepta ca această luptă să se desfăşoare la Montreal. Însă, pe de altă parte, sunt mulţumit că îl voi întâlni din nou pe Andrade. Cu el doream să lupt în următorul meu meci. Ca profesionist, sunt pregătit să boxez, însă, cu orice adversar". a declarat campionul român, neînvins în cele 23 de meciuri disputate până în prezent. Bute şi Andrade s-au mai întâlnit în luna octombrie 2008, la Montreal, românul obţinând atunci victoria la puncte, după ce a fost trimis la podea de mexican, cu câteva secunde înaintea ultimului gong. Potrivit Radio Canada, citat de Agerpres, revanşa dintre cei doi pugilişti ar putea avea loc la Las Vegas, pe 19 septembrie, în cadrul unei gale ce va avea drept cap de afiş confruntarea dintre americanul Floyd Mayweather jr şi mexicanul Juan Manuel Marquez.

Oficialul InterBox Jean Bedard a precizat că a negociat şi cu reprezentanţii lui Carl Froch, deţinătorul titlului mondial WBC la categoria super-mijlocie, discuţiile fiind stopate, însă, la cererea lui Bute, care dorea neapărat o nouă confruntare cu Andrade, pentru a-i dovedi că acestuia că victoria de la Montreal nu a fost întâmplătoare. "Negocierile s-au derulat foarte bine, însă era ceva ce nu mergea. Lucian nu era entuziasmat, îl vroia neapărat pe Andrade, la care se gândea tot timpul atunci când se antrena", a precizat Bedard. (Ov. Ciutescu)

×
Subiecte în articol: sport