x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Box - "Oscar", de la Hoya pentru Pacquaio

Box - "Oscar", de la Hoya pentru Pacquaio

07 Dec 2008   •   00:00

Pugilistul filipinez Manny Pacquaio l-a învins, duminică dimineaţă, pe americanul Oscar de la Hoya, prin KO tehnic în repriza a noua (din 12), în cadrul unei gale organizate în oraşul american Las Vegas, într-o dispută la categoria 63,5 kilograme, informează AFP.



Pacquaio a dominat lupta, compensând diferenţa de înălţime (10 centimetri) faţă de adversarul său prin viteză, dar şi prin puterea şi precizia loviturilor.

Filipinezul are acum un bilanţ de 48 de victorii (dintre care 36 înainte de limită), trei înfrângeri şi două remize.

Lovit la urechea stângă şi cu o pleoapă complet închisă, De la Hoya nu a mai putut continua lupta în repriza a noua. "Nu mai aveam forţă", a explicat californianul, nevoit să slăbească şase kilograme pentru a boxa la aceeaşi categorie cu Pacquaio.

Lupta, anunţată a fi dezechilibrată din cauza diferenţei de gabarit dintre cei doi boxeri, a fost o adevărată lecţie administrată de Pacquaio, câştigător al tuturor reprizelor, sub privirile a 15.000 de spectatori.

"Viteza a fost cheia confruntării. Nu sunt surprins de rezultat. Am pregătit acest meci pentru a-l controla încă de la început. Sunt fericit să ofer această victorie ţării mele", a declarat filipinezul de 29 de ani, supranumit "PacMan".

Americanul de origine mexicană De la Hoya, 35 de ani, de 10 ori campion mondial la şase categorii diferite, a suferit, sâmbătă, la cazinoul MGM din Las Vegas, a şasea şi cea mai severă înfrângere a carierei sale, în care a adunat 39 de victorii (30 înainte de limită).
Mediafax

×
Subiecte în articol: sport