x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Box: Vicente "El Loco" Mosquera iese din închisoare

Box: Vicente "El Loco" Mosquera iese din închisoare

15 Aug 2009   •   00:00

Panamezul Vicente "El Loco" Mosquera, aflat de trei ani în închisoare, a fost găsit nevinovat în procesul în care a fost judecat pentru o crimă produsă în anul 2006, judecătorul ordonând punerea sa imediată în libertate, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.



Alături de Mosquera, fost campion mondial la categoria super-pană, a fost eliberat şi celălalt inculpat în această cauză, Edil Beltrand, jurul compus din opt membri (şase femei şi doi bărbaţi) deliberând peste trei ore înainte de a da verdictul.

Mosquera şi Beltrand erau acuzaţi de uciderea lui Antonio Trejos, care şi-a pierdut viaţa într-o încăierare ce a avut loc într-o sală de dans în Puerto Caimito, la 40 km de Ciudad de Panama.

Pugistul a declarat, după proces, că a fost mereu încrezător că va fi declarat nevinovat, cu ajutorul lui Dumnezeu, deoarece ştia că "adevărul va ieşi la iveală".

Avocatul lui Mosquera, Anselmo Guerra, a precizat la rândul său că boxerul se va întoarce la antrenamente, începând de luni, pentru a câştiga şi alte titluri mondiale pentru Panama.

Fostul campion mondial era deţinut de 3 ani la El Renacer, un penitenciar aflat la 35 km de capitală unde, pe 27 februarie, s-a căsătorit cu prietena lui, Ligia Elena Aparicio, prilej cu care a fost vizitat de promotorul Don King.

"El Loco" (Nebunul) a cucerit titlul mondial la super-pană (58,97 kg) în anul 2005, după victoria la puncte în faţa thailandezului Yodsanan Sor Nanthachai, însă l-a pierdut un an mai târziu, fiind învins de venezueleanul Edwin Valero.

×
Subiecte în articol: sport