x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bridgestone se retrage din Formula 1

Bridgestone se retrage din Formula 1

02 Noi 2009   •   00:00

Producătorul japonez de pneuri Bridgestone a anunţat, luni, că va înceta să mai fie furnizor pentru Campionatul Mondial de Formula 1 la finalul sezonului 2010, din cauza situaţiei economice.



"Bridgestone anunţă că nu va semna un nou contract de furnizare a pneurilor pentru Campionatul Mondial de Formula 1 cu Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA). Actualul acord va expira la finalul sezonului 2010", se arată într-un comunicat al producătorului japonez. Compania japoneză le-a mulţumit tuturor celor implicaţi în Formula 1 pentru "entuziasmul lor şi modul în care au susţinut Bridgestone în ultimii 13 ani".

"Mediul de afaceri este în curs de schimbare. Trebuie să ne concentrăm resursele către domeniile tehnologiilor inovatoare şi produselor strategice", a declarat purtătorul de cuvânt al Bridgestone, Makoto Shiomi. Acesta a refuzat să speculeze în privinţa viitorului furnizor oficial de pneuri pentru CM de Formula 1.

Bridgestone a intrat în Formula 1 în 1997, când a devenit furnizor de pneuri pentru cinci echipe. De la retragerea producătorului francez Michelin, în 2007, a devenit unicul furnizor de pneuri din Marele Circ. În 2009, Bridgestone a fabricat aproximativ 40.000 de pneuri pentru monoposturile de Formula 1 ale celor 10 echipe implicate în Campionatul Mondial.

×
Subiecte în articol: sport