x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Calificarea Italiei depinde de fair-play-ul scandinav - Se jura ca nu fura

Calificarea Italiei depinde de fair-play-ul scandinav - Se jura ca nu fura

21 Iun 2004   •   00:00

Desi "azzurrii" se tem de o eventuala intelegere intre Danemarca si Suedia, cele doua selectionate nordice sustin ca nici nu se pune problema unui blat.

DELIA GOMOESCU

Rezultatul de egalitate din meciul cu Suedia, scor 1-1, a aruncat "squadra azzurra" in mainile destinului. O victorie in ultima partida din grupa, impotriva Bulgariei, ar putea fi insuficienta pentru ca elevii lui Giovanni Trapattoni sa obtina biletele pentru sferturi. Daca in celalalt meci al grupei, Suedia si Danemarca inregistreaza un rezultat de egalitate de la 2-2 in sus, cele doua formatii nordice merg mai departe, iar Italia pleaca acasa. De asemenea, la 1-1 intre scandinavi, italienii sunt obligati sa bata Bulgaria cu cel putin 2-0.

FAIR-PLAY. Alessandro Del Piero crede ca e momentul ca ambele echipe sa-si demonstreze onestitatea, mai ales ca danezii au criticat vehement lipsa de sportivitate a italienilor, dupa ce Totti l-a scuipat pe Poulsen. "Au tot vorbit despre faptul ca nu am fost fair-play. Acum, dupa ce ne-au dat lectii, sa demonstreze ei ca sunt corecti", a spus Del Piero. Gattuso este, ca de obicei, ceva mai dur: "Sa instalam vreo 50 de camere de luat vederi la meciul Danemarca - Suedia. In mod sigur am gasi si noi suficiente motive pentru ca jucatorii lor sa fie suspendati".

CONSPIRATIE. Suedezii si danezii se jura ca nici nu poate fi vorba de o conspiratie. "E absurd. Poti sa joci la 0-0, e adevarat, dar mi se pare mult prea dificil, daca nu chiar imposibil, sa intri pe teren cu obiectivul de a face 2-2", a spus danezul Morten Olsen. Si Lars Lagerbaek, unul dintre cei doi selectioneri ai Suediei, recunoaste ca "un 2-2 aranjat ar fi mult mai urat decat scuipatul lui Totti".

UEFA ameninta cu ancheta

Posibilitatea unui eventual acord intre Suedia si Danemarca pentru ca partida sa se incheie cu 2-2 si ambele echipe sa mearga mai departe este exclusa de UEFA. "Nu va exista nici o intelegere intre cele doua parti. Vom fi cu ochii pe ei, iar la cel mai mic semn de intrebare in ceea ce priveste corectitudinea meciului vom deschide o ancheta", a spus presedintele forului european, Lennart Johansson. In special cei doi portari, suedezul Isaksson si danezul Sorensen, se vor afla in vizorul UEFA. "Pentru un rezultat de acest gen cu atatea goluri marcate este necesara participarea unor jucatori strategici, de exemplu portarii. E clar ca orice greseala dubioasa a acestora va declansa automat ancheta", a adaugat Johansson. Desi italienii se tem de faptul ca presedintele UEFA este suedez si si-ar putea favoriza compatriotii, oficialii forului european i-au asigurat pe peninsulari ca aceasta este cea mai mare garantie ca meciul dintre cele doua selectionate nordice se va juca "pe bune".
×
Subiecte în articol: sport