x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CAMPANIE / Lobby pentru Ilie Năstase

CAMPANIE / Lobby pentru Ilie Năstase

de Marilena Grosu    |    27 Noi 2008   •   00:00
CAMPANIE  /  Lobby pentru Ilie Năstase

În ultima perioadă, pe adresa Centrului Naţional de Tenis al Federaţiei Române de Tenis au sosit mai multe solicitări din partea cluburilor afiliate FRT pentru a-l păstra pe Ilie Năstase ca preşedinte al Federaţiei Române de Tenis.



În urma demisiei sale după meciul de Cupă Davis de la Sibiu, demisie provocată voit de anumite interese, tenisul românesc a avut foarte mult de suferit, cel puţin din punctul de vedere al imaginii. Perioada aceasta de timp a reprezentat un handicap pentru întregul executiv FRT şi a îngreunat relaţiile instituţiei cu partenerii acesteia, care au fost în mare parte contractaţi de personalitatea marcantă a lui Ilie Năstase. Cluburile care au trimis aprecieri pentru  Ilie Năstase au realizat ceea ce a reprezentat lipsa acestuia de la conducerea Federaţiei şi-şi doresc ca unul dintre cei mai mari sportivi ai tuturor timpurilor să-i reprezinte atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Primul semn că Ilie nu a abandonat tenisul din România este că la cele mai importante evenimente ale FRT din 2008 a fost prezent mereu; a jucat cu copiii la turneul de tenis feminin, a venit îmbrăcat în general la dineul oficial al meciului de Cupa Davis cu India şi îşi continuă încercările de a-şi construi Academia de tenis.

Argumente
Iată parte din argumentele care stau la baza acestei iniţiative a cluburilor de tenis:

Ilie Năstase este cel mai cunoscut nume din sportul românesc, alături de Nadia Comăneci şi Gică Hagi;

Este unul din cele mai mari brand-uri din sport, cu care orice instituţie ar dori să se asocieze;

Şi-a dedicat întreaga viaţă tenisului, fiind primul Număr 1 din istoria ATP şi jucătorul care, alături de Ion Ţiriac, a dus România în trei finale de Cupa Davis;

Are cele mai bune relaţii pe plan internaţional cu instituţiile de specialitate;

A avut o contribuţie majoră, de peste 60%, la bugetul din ultimii ani al Federaţiei Române de Tenis;

E capabil să atragă persoane importante lângă acest sport;

A adăugat notorietate instituţiei, ridicându-i implicit şi valoarea de expunere mediatică.

Susţinere

În contextul unui an 2009 care se anunţă extrem de dificil pentru toate instituţiile naţionale şi internaţionale, Ilie Năstase este cel care poate să aducă plusul de care tenisul are nevoie, ajutat de cei care şi-au exprimat dorinţa de a candida la preşedinţie şi care, plecând de la prezumţia că doresc binele tenisului românesc, vor accepta să se alăture sub comanda "generalului" pentru a duce la bun sfârşit proiectele FRT. "Fără Ilie Năstase, tenisul românesc îşi pierde energia, entuziasmul, farmecul şi performanţa. Fără prezenţa şi protecţia sa, ne expunem excesiv unor interese exterioare şi unor jocuri de culise de care nu avem nevoie", a declarat una din marile personalităţi ale tenisului românesc.





Preşedintele FRT, Dumitru Hărădău, primeşte tot mai multe solicitări din partea cluburilor, care îl vor înapoi pe Ilie Năstase

×
Subiecte în articol: sport nastase ilie ilie năstase