x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Campioana l-a luat pe Ioan Hora de la Gloria Bistriţa

Campioana l-a luat pe Ioan Hora de la Gloria Bistriţa

de Marius Mihalcea    |    02 Iun 2010   •   00:00
Campioana l-a luat pe Ioan Hora de la Gloria Bistriţa

Campioana României a dat ieri prima mare lovitură pe piaţa transferurilor! CFR Cluj a reuşit să li-l sufle celor trei mari formaţii bucureştene, Steaua, Dinamo şi Rapid, pe internaţionalul de tineret al Gloriei Bistriţa, Ioan Hora (foto). Mijlocaşul în vârstă de 21 de ani, care în sezonul recent încheiat a evoluat în 30 de partide, izbutind patru goluri şi două pase de gol, a semnat cu gruparea din Gruia un contract pe o perioadă de cinci ani.

"Mă bucur că am ajuns aici şi că am rămas în Ardeal, aproape de casă. Sper să ajut echipa să cucerească un nou event şi să facem o figură cât mai frumoasă în Champions League. Mi-am împlinit un vis şi abia aştept să evoluez în compania unor jucători de clasă", a declarat Hora pentru site-ul oficial al clubului, prilej cu care a oferit şi primul lui interviu ca fiind ceferist clujean.

"Transferul s-a făcut în condiţii avantajoase pentru ambele cluburi", a spus preşedintele grupării bistriţene, Jean Pădureanu. Potrivit unor surse apropiate celor două cluburi, achiziţionarea lui Hora i-a costat pe clujeni aproximativ o jumătate de milion de euro.


Urmează Tiribocchi?
Transferul lui Hora este al doilea dintr-o serie mai lungă de achiziţii pe care patronul CFR-ului, Arpad Paszkany, a anunţat-o imediat după terminarea campionatului.

"În această vară avem alocată pentru transferuri suma de opt milioane de euro", spunea Paszkany. Înainte de a-l lua pe Hora, clujenii l-au mai acontat pe Nuno Diogo, de la FC Braşov, însă fundaşul portughez a fost adus din postura de jucător liber de contract. Următoarea ţintă a grupării din Gruia este atacantul italian Simone Tiribocchi (32 de ani), de la Atalanta, formaţie care a retrogradat în Serie B. "Nu vreau să fac o colonie italiană la Cluj, dar Simone, pe care îl cunosc foarte bine, m-ar ajuta enorm", a spus deunăzi tehnicianul lui CFR, Andrea Mandorlini.


×
Subiecte în articol: redactie