x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Campionatul, ca unică miză

Campionatul, ca unică miză

de Mihai Igirosanu    |    31 Oct 2009   •   00:00
Campionatul, ca unică miză
Sursa foto: /rpressport

Eliminate din Cupa României şi cu şanse microscopice de a depăşi faza grupelor în Europa League, Timişoara şi Steaua se agaţă de confruntarea programată mâine seară pentru cosmetizarea imaginii şi pentru menţinerea în fruntea clasamentului Ligii 1.



Steliştii se prezintă pe Bega cu numeroase probleme de efectiv, în vreme ce bănăţenii par să-şi fi pierdut publicul care deunăzi umplea cu regularitate Stadionul Dan Păltinişanu. Totuşi, roş-albaştrii vor miza pe revenirile a trei oameni de bază, absenţi din cauza unor accidentări, fundaşul stânga Petre Marin, mijlocaşul Ovidiu Petre şi atacantul Bogdan Stancu.

BĂNĂŢENII FAC APEL LA FANI

În criză de rezultate şi de imagine, jucătorii Timişoarei îşi leagă speranţele de partida împotriva Stelei. "Un meci cu Steaua a fost întotdeauna dificil. Nu ne va fi uşor deloc, dar trebuie să câştigăm.

Îmi doresc să reuşim un joc frumos şi un rezultat pe măsură. Steaua a avut un început de campionat mai slab, însă acum e în revenire de formă şi asta trebuie să ne ţină şi mai concentraţi. Sper să fie stadionul plin, avem nevoie de suporteri, pentru că fără ei nu putem să câştigăm", a declarat căpitanul bănăţenilor, Dan Alexa.

REGRETĂ CUPA
Mijlocaşul echipei pregătite de Ioan Ovidiu Sabău a fost completat de Arman Karamyan, jucătorul care are un acord verbal cu conducerea clubului pentru prelungirea contractului. "Păcat că nu am reuşit să ne calificăm mai departe în Cupa României, puteam continua lupta pe toate trei fronturile. Însă, acum ne gândim doar cum trebuie să jucăm ca să câştigăm cu Steaua. Ne dorim ca stadionul să fie plin. Steaua e o echipă puternică, dar are şi puncte slabe. Are un antrenor bun, Stoichiţă, care e şi un om bun", a afirmat jucătorul armean. Timişorenii ar putea beneficia şi de un moral mai ridicat după ce UEFA a penalizat-o pe Dinamo Zagreb cu trei puncte, astfel că alb-violeţii au scăpat de un adversar în lupta pentru calificarea din grupele Europa League.

5343-105492-iancucaseta22.jpg

"Mă lasă rece penalizarea croaţilor!"

Patronul celor de la FC Timişoara, Marian Iancu, nu s-a arătat încântat de cele trei puncte retrase de UEFA croaţilor de la Dinamo Zagreb. "Mă lasă rece! Pe mine mă interesează ca echipa să joace bine şi să câştige punctele pe teren. Jucătorii croaţi nu au nici o vină pentru ceea ce au făcut suporterii, acolo este un război între galerie şi conducere. Dinamo Zagreb a câştigat pe merit la Timişoara!", a comentat Iancu la GSP TV. În acest moment, grupa este condusă de Ajax şi Anderlecht, cu câte 5 puncte, timişorenii sunt pe locul 3, cu 2 puncte, iar Dinamo Zagreb este pe ultima poziţie, fără nici un punct. Pe lângă penalizarea de trei puncte, croaţii vor disputa meciurile de pe teren propriu, cu Ajax Amsterdam şi FC Timişoara, din Europa League, fără spectatori. Decizia UEFA poate fi atacată de croaţi în termen de trei zile, dar şansele ca forul european să revină asupra hotărârii sunt ca şi inexistente.

×
Subiecte în articol: sport