x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Capello la Juventus

Capello la Juventus

29 Mai 2004   •   00:00

Fabio Capello va fi antrenorul lui Juventus in urmatoarele trei sezoane. Stirea-bomba a picat chiar in momentul in care se vorbea ca locul lui Marcello Lippi pe banca tehnica a torinezilor va fi luat aproape sigur de Didier Deschamps.

DELIA GOMOESCU

Fostul antrenor al lui Cristi Chivu la AS Roma a semnat cu "bianconerii" un contract valabil pana in 2007, urmand sa primeasca un salariu anual de circa 3 milioane de euro.

PALMARES. Pentru tehnicianul italian nu este prima experienta la Juventus. Ca jucator, Capello a evoluat timp de 6 ani la echipa torineza (1970-1976), castigand 3 titluri de campion. Ca antrenor insa, numele sau este legat de performantele marii rivale AC Milan. In cinci ani petrecuti pe banca tehnica a "rossonerilor", intre 1991 si 1996, Capello a cucerit de 4 ori "lo scudetto", dar si Liga Campionilor. A urmat un titlu in Spania cu Real Madrid in 1997 si o revenire neinspirata la Milan in anul urmator, cand a terminat sezonul pe locul 10. Din 1999 a venit la Roma, reusind sa castige campionatul in 2001.

SURPRIZA. Venirea lui Capello la Juventus i-a surprins si pe oficialii Romei. Presedintele Franco Sensi a convocat o sedinta extrordinara pentru a-i gasi un inlocuitor tehnicianului italian. Vestea i-a infuriat si pe suporterii echipei lui Cristi Chivu, care l-au acuzat pe Capello ca a "fugit in toiul noptii".

A murit Umberto Agnelli

Umberto Agnelli, presedintele de onoare a lui Juventus, a decedat joi seara la varsta de 69 de ani, fiind bolnav de cancer. Destinul lui s-a impletit cu acela al gruparii din Torino pe parcursul a mai bine de jumatate de veac. A fost cel mai tanar presedinte al "bianconerilor", functie pe care a ocupat-o incepand din 1956, cand avea doar 22 de ani, si pana in 1962. Intre 1959 si 1962 a fost concomitent si presedintele Federatiei Italiene de Fotbal. Alaturi de fratele sau mai mare, Giovanni Agnelli, s-a aflat multi ani la conducerea concernului FIAT. A avut o contributie decisiva in transformarea clubului Juventus intr-o societate moderna cotata la bursa. Dupa decesul lui Gianni Agnelli, pe 24 ianuarie 2003, Umberto a ocupat in acelasi timp functia de presedinte a grupului FIAT si pe aceea de presedinte de onoare a "bianconerilor".

×
Subiecte în articol: sport