x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Casa campionilor - Clubul elitistilor

Casa campionilor - Clubul elitistilor

de Sorin Anghel    |    30 Mar 2006   •   00:00
Casa campionilor - Clubul elitistilor

Dorind sa vina in sprijinul sportului romanesc, consilierii prezidentiali Octavian Bellu si Mariana Bitang au inaugurat ieri Casa Campio-nilor, fundatie la care vor lucra toti marii campioni ai Romaniei.

Numirea fostilor antrenori ai lotului feminin de gimnastica, Octavian Bellu si Mariana Bitang, in functiile de consilieri prezidentiali nu a ramas fara urmari.

INAUGURARE. Sub egida Presedintiei Romaniei, a fost inaugurata ieri Casa Campionilor, fundatie ce isi are sediul in cartierul Primaverii, in vila in care a locuit ani la rand fostul presedinte Nicolae Ceausescu. De la acest eveniment nu putea sa lipseasca insa cele mai emblematice figuri ale sportului romanesc. Cu rol de amfitrioni, Bellu si Bitang i-au asteptat pe scarile de la intrare pe Leonard Doroftei, Laura Badea, Nicu Vlad, Elisabeta Lipa, Andreea Raducanu, Dan Grecu, Elena Francu, Cristian Gatu si Gabriela Szabo.

STAR. Vedeta intalnirii a fost, fara nici o urma de indoiala, Nadia Comaneci, venita impreuna cu sotul sau, Bart Conner. Cei doi asteapta un copil, iar fosta campioana la gimnastica a dezvaluit ca acesta va fi baiat. "Am asteptat acest copil de doi-trei ani si recunosc ca emotiile cresc o data cu apropierea zilei in care voi naste. Este o sarcina usoara si pana acum nu am avut probleme", a spus Nadia.

GLUMET
"Imi pare bine ca ma aflu intr-o asemenea companie si imi doresc ca alaturi de mine sa mai vina si alte nume din boxul romanesc. Ne-am adunat aici ca sa nu fim risipiti. Sper ca alaturi de ceilalti campioni ai Romaniei sa venim in sprijinul sportului" - Leonard Doroftei

VOR UN SEDIU MAI UTIL
Unul dintre primele obiective pe care le are Casa Campionilor este acela de a-si schimba sediul actual. "Este un loc plin de istorie politica, un loc frumos, dar ne-ar trebui o cladire care sa fie a noastra, sa ne fie mai utila. Dar pana vom rezolva si aceasta problema, vom functiona in aceasta cladire", a declarat Mariana Bitang. Pe aceeasi linie s-a situat si Octavian Bellu, care considera fosta vila a lui Nicolae Ceausescu un monument. "Presedintele Traian Basescu a fost cel care a avut ideea ca Romania sa aiba o Casa a Campionilor. Am primit aceasta cladire, dar vom incerca sa ne mutam in alta parte, unde vom putea amenaja si cateva birouri, pentru a functiona in conditii cat mai bune. Aceasta fundatie trebuie sa fie un vector pentru intregul sport romanesc", a precizat Bellu. Traian Basescu nu a participat la acest eveniment, fiind plecat intr-o vizita oficiala in Republica Populara Chineza.

CADOURI
Toti marii campioni, care vor pune umarul la activitatea fundatiei Casa Campionilor, au primit din partea lui Stefan Popa Popas cate o caricatura. De asemenea, toti cei invitati au adus cu ei echipament sportiv, care va fi expus intr-o galerie deschisa publicului. Fosta atleta Gabriela Szabo a adus un maieu cu care a castigat titlul mondial in 1999, la Sevilla, Doroftei a venit cu un tricou de pe vremea cand boxa pentru Interbox.
×
Subiecte în articol: sport casa