x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Câte o ruşine pe sezon

Câte o ruşine pe sezon

de Mihai Igirosanu    |    14 Iul 2009   •   00:00
Câte o ruşine pe sezon
Sursa foto: Mihai Stetcu/Gazeta Sporturilor/Intact images

Aproape în fiecare sezon, cu puţine excepţii, Dinamo ne-a obişnuit cu câte un rezultat jenant. De obicei, evenimentul se petrecea în cupele europene. Acum, "câinii" ne amuză încă din perioada de pregătire, pierzând cu 1-2 în faţa unor amatori din Franţa.



FC Aix-les-Bains este echipa unui orăşel francez din Savoie, care numără puţin peste 20.000 de locuitori. Duminică seară, bancherii, poştaşii, brutarii şi muncitorii din supermarketuri de la Aix-les-Bains au profitat de week-end şi s-au adunat la teren pentru un amical cu echipa Dinamo Bucureşti. Nu numai că au rezistat pe gazon timp de 90 de minute, dar francezii au reuşit şi să învingă. "Profesioniştii" de la Dinamo deschiseseră scorul prin Andrei Cristea ('10), dar amatorii s-au impus finalmente cu 2-1, golul victoriei fiind marcat de bancherul Dearvell ('71). Iată şi echipa folosită de antrenorul italian al lui Dinamo Bucureşti, Dario Bonetti, cu menţiunea că doar naţionalismul şi deontologia ne-au obligat să nu publicăm doar componenţa echipei învingătoare, FC Aix-les-Bains: Dolha - Homei, L. Goian, Scarlatache, Pulhac - Alexe, Predescu, Diabate, Ad. Cristea - A. Cristea, Cl. Niculescu. Menajaţi în partida de duminică seară, Zicu, D. Grigore, D. Kone, L. Rus, Torje, Dănciulescu şi Moţi sunt şi ei în pericol să-şi păteze palmaresul, pentru că în această seară, la ora 20:00, Dinamo va întâlni o altă echipă de diletanţi din zonă, Croix de Savoie, în faţa căreia a reuşit "performanţa" de a pierde în 2007 şi 2008.   

BONETTI, DE LA STATISTICĂ
În loc să tacă, antrenorul lui Dinamo, Dario Bonetti, ne-a convins că s-a descurcat mai bine la un institut de statistică decât pe banca tehnică a unei echipe de fotbal. "Este un rezultat de care nu sunt mândru. Nu am jucat cu prima echipă, dar tot trebuia să învingem. Jocul te pedepseşte uneori, am ratat foarte mult. Totuşi, nu sunt supărat pe atacanţi. Cred că scorul corect ar fi trebuit să fie 10-2.

Nu sunt îngrijorat din cauza acestei înfrângeri. Suntem în pregătire şi mă gândesc doar să fim într-o formă bună la startul campionatului."

Doi pentru Terek

Atacantul lui Dinamo, Marius Niculae şi fundaşul central de la Rapid, Marius Constantin, au ajuns ieri în Cecenia, pentru a parafa contractele cu echipa Terek Groznîi, clasată momentan pe locul 10 în prima ligă rusă. Însoţiţi de fostul impresar Ioan Becali, cei doi jucători români au plecat de pe Aeroportul "Aurel Vlaicu" spre noua lor echipă unde Marius Niculae va avea un salariu de 800.000 de euro, iar Marius Constantin va fi remunerat cu 450.000 de euro pe sezon. Dinamo va primi în schimbul lui Niculae aproximativ 1,2 milioane, în timp ce Rapid va împărţi suma de 1 milion de euro provenită din transferul lui Marius Constantin cu FC Braşov, care deţinea jumătate din drepturile federative ale fotbalistului. Astfel, la Terek Groznîi s-a format deja o colonie impresionantă de jucători români. Pe lângă Constantin şi Niculae, la echipa cecenă mai evoluează Daniel Pancu, golgeterul echipei în acest sezon, Florentin Petre şi Andrei Mărgăritescu. Patronată chiar de preşedintele Ceceniei, Ramzan Kadârov, Terek are ca obiectiv participarea în sezonul viitor al Europa League.

×
Subiecte în articol: sport dinamo