x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cazul Mutu, subiect de dezbatere în Parlamentul italian

Cazul Mutu, subiect de dezbatere în Parlamentul italian

01 Sep 2009   •   00:00
Cazul Mutu, subiect de dezbatere în Parlamentul italian

Situaţia internaţionalui român al echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, care a fost obligat de FIFA să achite 17 milioane de euro daune clubului Chelsea, a fost, ieri, subiect de dezbatere în Parlamentul italian.



Potrivit site-ului italian violanews.com, care citează cotidianul Il Giornale della Toscana, senatorul Achille Tore a cerut în şedinţa de luni, explicaţii asupra modului de rezolvare a situaţiei judiciare a jucătorului român, informează Mediafax.

"Problema Mutu a devenit un caz politic. Ieri (n.r - luni), senatorul Achille Totaro a solicitat explicaţii legate de problema judiciară a jucătorului Fiorentinei. Mai exact, acesta solicită miniştrilor să facă lumină în acţiunea FIFA, care «determină expulzarea fizică a unui jucător de pe piaţa forţei de muncă de care aparţine». Astfel, FIFA stă într-o poziţie dominantă în raport cu jurisdicţia europeană. Totaro a solicitat ministrului Muncii, Sănătăţii şi Solidarităţii Sociale, subsecretarului pentru sport din cadrul Consiliul de Miniştri şi ministrului pentru politici europene, să ia măsuri «pentru a preveni aceste încălcare a legislaţiei»", notează sursa citată.

Violanews.com scrie că Mutu a trimis, ieri, un sms de mulţumire postului Sky: "Mulţumesc publicului din oraşului Florenţa. Duminică am înţeles că nu sunt singur şi acest lucru îmi face plăcere".

Cotidianul La Nazione a notat, în ediţia de sâmbătă, că jucătorul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, riscă să nu mai poată juca fotbal când va expira ultimatumul dat de Chelsea în privinţa plăţii despăgubirii de 17 milioane de euro şi gruparea londoneză va putea apela la FIFA pentru a obţine suspendarea românului.

Conducătorul clubului Fiorentina, Pantaleo Corvino, a declarat că este convins că nu se va ajunge la o suspendare a lui Mutu: "Noi suntem convinşi că Adrian nu va fi supendat. Desigur, aceasta este o posibilă variantă, dar ar crea un precedent foarte periculos pentru toţi. Totuşi, deocamdată nu este o hotărâre definitivă".

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, la 31 iulie, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, la 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.

Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, că Mutu, acum la AC Fiorentina, trebuie să plătească fostului său club, Chelsea, despăgubiri în valoare de 17.173.990 de euro, pentru încălcarea contractului, iar internaţionalul român a cerut TAS să anuleze hotărârea FIFA şi să stabilească faptul că nu trebuie plătită nicio compensaţie.

Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. Mutu a fost suspendat şapte luni de Federaţia Engleză (FA) pentru consum de cocaină. Clubul englez susţine că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport