x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cazul "Valiza":"Au făcut doar jocurile Stelei"

Cazul "Valiza":"Au făcut doar jocurile Stelei"

de Dragos Stoica    |    20 Aug 2008   •   00:00
Cazul "Valiza":"Au făcut doar jocurile Stelei"

Auditul efectuat asupra hotărîrii prin care gruparea din Ghencea şi Gigi Becali au fost iertaţi de sancţiunile primite după meciul dintre "U" Cluj şi CFR a scos la iveală modul în care steliştii ar fi fost favorizaţi de Daniel Florea.

Auditul efectuat asupra hotărîrii prin care gruparea din Ghencea şi Gigi Becali au fost iertaţi de sancţiunile primite după meciul dintre "U" Cluj şi CFR a scos la iveală modul în care steliştii ar fi fost favorizaţi de Daniel Florea.

 
Rămasă definitivă şi irevocabilă, decizia prin care Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) a anulat sanc­ţiunile dictate la început de Comisia de Disciplină împotriva Stelei şi a celor de la "U" Cluj s-a dovedit neîntemeiată. La iniţiativa lui Mircea Sandu, FRF a organizat un audit asupra modului în care două comisii ale aceluiaşi for au dat hotărîri diametral opuse, expertiza efectuată de Constantin Anghe­lache şi Dumitru Costin scoţînd la iveală o sumedenie de nereguli.

 
INTENŢIE? Cea mai gravă încălcare a normelor procedurale comisă de şeful CAF a fost modul în care a fost ales Comitetul Arbitral care a judecat recursul făcut de Steaua, "U" Cluj, Gigi Becali şi Petre Marin. Cum toate cele patru părţi s-au grăbit să-l aleagă la unison pe Daniel Florea drept unul dintre arbitri, acesta l-a numit de unul singur pe Marian Lucu în aceeaşi poziţie, pentru ca ulterior amîndoi să completeze completul de judecată cu Valentin Epure, apreciat ca imparţial pe motiv că este suporter dinamovist! Practic, Florea a numit de unul singur întregul Complet! Pe de altă parte, cîtă vreme a fost ales de toate cele patru părţi implicate în discuţie, din punct de vedere regulamentar se impunea ca Daniel Florea să renunţe la competenţa sa de preşedinte al CAF în acest caz.

 

Florea, prins cu minciuna

La conferinţa de presă de ieri în care au făcut public raportul final asupra auditului efectuat la CAF, Dumitru Costin şi Constantin Anghelache au prezentat şi o înregistrare audio a audierii lui Daniel Florea. În momentul în care acesta a fost chestionat asupra modului în care fost ales în Comitetul Arbitral, acesta a declarat că n-a ştiut că a fost agreat ca arbitru de toate cele patru părţi implicate în speţă. Ieri, Anghelache şi Costin au prezentat un mail primit de Florea înaintea şedinţei din 3 iulie, prin care acesta era anunţat că este arbitrul susţinut de Steaua, "U" Cluj, Gigi Becali şi Petre Marin, oficialul răspunzînd la acest mesaj prin nominalizarea celorlalţi doi viitori membri ai Completului Arbitral!

 

Daţi afară din CAF

Începînd de ieri, cei trei membri acuzaţi că au încălcat în numeroase rînduri regulamentele fotbalistice pentru a anula decizia luată la început de Comisia de Disciplină au fost daţi afară din CAF. "Pînă la înlocuirea lor, CAF va lucra în cinci membri. Lucrurile sînt limpezi, Florea a evitat să ne dea răspunsuri corecte, deoarece aşa s-ar fi dovedit că ar fi acţionat discreţionar. Personal, mi-e greu să spun dacă a făcut asta pentru bani sau pentru că e stelist. E treaba DNA să cerceteze lucruri de genul acesta. Noi am analizat lucrurile doar din plan sportiv, din planul promisiunii făcute de cineva pentru a obţine un avantaj pe bani din partea altcuiva", a declarat ieri Dumitru Costin.

 

Ferm

"Daniel Florea a încercat să fie nesincer. Hotărîrea adoptată la 3 iulie este neîntemeiată, dar acum rămîne definitivă, executorie şi obligatorie. Personal, mi-e greu să spun dacă Florea a făcut asta pentru bani sau pentru că e stelist"
Dumitru Costin

 

Răspuns

"Mircea Sandu are răutate, e veninos. «Eu sînt capo di tutti capi, vă arăt eu vouă», cam aşa vrea să spună. Dar e prea pitic în faţa lui Becali. L-am susţinut neştiind că se va îm­băta de putere. Ca să fii tare, trebuie să fii bogat, să patro­nezi ceva, ceea ce nu e cazul"
Gigi Becali

×
Subiecte în articol: sport florea