x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CCA / Cristi Balaj e numărul unu

CCA / Cristi Balaj e numărul unu

05 Dec 2008   •   00:00

Comisia Centrală a Arbitrilor i-a desemnat pe cei mai buni centrali şi asistenţi din anul 2008 şi cea mai bună femeie arbitru.



Surprinzător, Comisia condusă de Gheorghe Constantin l-a desemnat pe Cristian Balaj cel mai bun arbitru al anului, deşi mulţi îl vedeau în această postură pe Aexandru Tudor, singurul "central" român care a oficiat la un meci în grupele Ligii Campionilor. Tudor a ocupat locul secund, podiumul fiind încheiat de Alexandru Deaconu, la egalitate cu Augustus Constantin. Clasamentul a fost întocmit pe baza notelor primite de la observatori, precum şi în urma unei analize asupra prestaţiilor fiecărui central făcută de membri CCA. "În Liga 1 este mult mai greu de arbitrat decât în meciuri internaţionale, comportamentul de afară este mult mai civilizat comparativ cu cel din ţară. Nu există acel limbaj care se practică la noi, acea presiune care se pune pe arbitri. Le recomand arbitrilor care oficiază pe prima scenă să nu se uite la televizor şi nici pe clasament", a declarat proaspătul laureat. În ierarhia asistenţilor, primul a fost desemnat Cristian Nica, urmat de Ionel Popa şi de Aurel Oniţa, în timp ce Cristina Dorcioman a ocupat prima poziţie în topul femeilor arbitru, secondată de Irina Mârţ.

Brigadă la CM?

Preşedintele CCA, Gheorghe Constantin, crede că sunt şanse ca o brigadă din România să oficieze la CM din 2010. "Dacă vom fi băgaţi mai mult în seamă de forurile europene, arbitri români au ce arăta şi, în acest fel, sunt convins că vom avea o brigadă la turneul final al CM din 2010", a declarat şeful arbitrilor. Referitor la anul 2008, Gheorghe Constantin a precizat: "Arbitrajul a fost mai bun în comparaţie cu anul precedent, am constatat o creştere valorică şi, cel mai important, a crescut nivelul credibilităţii arbitrilor".

×
Subiecte în articol: sport