x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CCA / Restructurare!

CCA / Restructurare!

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    21 Dec 2005   •   00:00
CCA / Restructurare!

Ieri, dupa incheierea ultimei sedinte din acest an a Comitetului Executiv, noul presedinte al CCA, Constantin Gheorghe, a declarat ca lotul national de arbitri va cuprinde de la anul mai putine nume.

Pana la 15 ianuarie 2006, Comisia Centrala a Arbitrilor va trebui sa-i prezinte presedintelui Mircea Sandu proiectul de regulament si de desfasurare a activitatii, urmand ca, la data de 22, acesta sa fie aprobat intr-o sedinta a Comitetului Executiv. De asemenea, in sedinta de ieri s-a aprobat ca delegarile sa fie facute prin intermediul computerului.

LOT. Constantin Gheorghe a precizat ca lotul national urmeaza a fi impartit in trei categorii, pe cele trei divizii, iar numarul cavalerilor fluierului va fi aproape injumatatit. "Vom face asta pentru ca e inadmisibil ca un arbitru sa stea cinci ani in lotul national si sa nu aiba nici un meci in Divizia A. Este o pacaleala. Sunt multi arbitri in lotul national, in jur de 70. Pentru Divizia A vor ramane cel mult 24 dintre ei", a declarat cel poreclit Costica "Valcea" in lumea fotbalului romanesc.

SPERANTE. "Sper ca, in continuare, arbitrajul romanesc sa urce valoric. Se va trece la un nou sistem, pe divizii, delegarile se vor face cu ajutorul computerului, iar presedintele CCA se va intalni lunar cu vicepresedintii FRF", a declarat Mircea Sandu.

PROGRAM
Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a prezentat ieri programul de anul viitor al echipelor nationale. Incepand cu data de 1 martie 2006, tricolorii vor participa la un turneu in Cipru, iar la finele lunii martie vor disputa un meci amical in compania Croatiei, in deplasare. "Mai avem o propunere de a juca, inainte de CM, un turneu in Japonia, la care vor participa probabil Japonia si Camerun, apoi un turneu in America, alaturi de echipe precum Mexic, SUA sau Uruguay. Depindem insa de echipele din strainatate, daca ne pot da jucatorii, pentru ca la astfel de turnee este stipulat ca trebuie sa participi cu vedetele. De asemenea, programul echipelor noastre este foarte incarcat", a declarat oficialul FRF.

REVANSA
Ieri, la Centrul National si Academia de Fotbal Mogosoaia, s-au tras la sorti meciurile contand pentru semifinalele Cupei Romaniei. Marea revelatie a competitiei, divizionara B Petrolul Ploiesti, va infrunta Rapidul, iar in celalalt meci, finalista editiei trecute, Farul, va da piept cu FC National. Meciurile-tur vor avea loc la 22 martie, de la ora 15:30, iar returul este programat la 19 aprilie 2006. "E bine, e foarte bine! Vrem sa ne luam revansa dupa finala pierduta in 1995. Era mai bine sa jucam cu Petrolul in finala, dar e bine si asa", a declarat patronul Rapidului, George Copos.

×
Subiecte în articol: sport