x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CE Atletism - Bronz pentru Marian Oprea

CE Atletism - Bronz pentru Marian Oprea

de Ovidiu Ciutescu    |    14 Aug 2006   •   00:00
CE Atletism - Bronz pentru Marian Oprea

Intrecerile de la Göteborg din cadrul Campionatelor Europene de atletism adusesera Romaniei prima medalie prin Nicoleta Grasu in proba de aruncare a discului. Pana atunci a fost singura satisfactie intr-o competitie in care nu ne puneam mari sperante de medalii prin prisma valorii delegatiei deplasate in Suedia.

SURPRIZA. Triplusaltistul Marian Oprea a revenit in competitii dupa o lunga perioada de convalescenta in urma unei accidentari. A realizat o singura saritura la Internationalele de atletism ale Ro-maniei, la Bucuresti, si a iesit campion. Valorosul atlet a plecat la Göteborg cu promisiunea de a incerca o mare performanta, con-stient ca marile rezultate vin doar daca intri pe pista. Iar in finala de la europene a reusit o saritura de 17,18 metri, departe de performantele sale, dar suficienta pentru obtinerea medaliei de bronz. El a fost devansat doar de Cristhian Olson si de Nathan Douglas. A fost a doua medalie de bronz obtinuta de Romania la aceasta competitie.

DECEPTII. In week-end, sportivii romani au dezamagit in Suedia. Ieri, Corina Dumbravean a fost aproape de un loc bun, dar in final a venit pe locul 6 in finala la 1.500 de metri, iar Adina Anton a terminat pe locul 5 in finala la saritura in lungime. In finala masculina de aruncare a discului, Sergiu Ursu a obtinut abia pozitia a noua, el reusind o aruncare de 62,48 de metri. Apoi, la 3.000 de metri obstacole, Cristina Casandra a obtinut doar al zecelea timp (9,42 minute). Nici la maraton nu am stat mai grozav, o proba care altadata ne aducea mari satisfactii. Alina Gherasim s-a clasat abia pe locul 17, cu o performanta de 37,57 minute, iar Alexandru Mihailescu a ratat calificarea in finala probei de 110 metri garduri. Aseara, stafeta masculina de 4x400 metri - Vasile Boros, Florin Suciu, Catalin Campeanu si Ioan Vieru - a evoluat in finala.

×
Subiecte în articol: sport