x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CE Baschet - Primul meci, primul eşec

CE Baschet - Primul meci, primul eşec

26 Sep 2007   •   00:00
CE Baschet - Primul meci, primul eşec

Echipa feminină a Romăniei a debutat cu o infrăngere in grupa B a Campionatului European din Italia, fiind invinsă cu scorul de 85-78 de reprezentativa Germaniei.

Echipa feminină a Romăniei a debutat cu o infrăngere in grupa B a Campionatului European din Italia, fiind invinsă cu scorul de 85-78 de reprezentativa Germaniei. Avănd in teren două jucătoare care activează in campionatul profesionist nord-american, nemţoaicele au trecut rapid in avantaj, insă fetele noastre au reuşit să echilibreze jocul printr-o apărare agresivă, şi chiar să preia conducerea, 46-42, la inceputul celui de-al treilea sfert. Eforturile sub panou ale pivotului Florina Paşcalău au fost insă inutile, Germania impunăndu-se pănă la final mai ales datorită aruncărilor de trei puncte. Pentru Romănia au inscris Paşcalău (26), Vass (13), Părău (13), Huţanu (8), Ciocan (5), Toma (4), Mandache (4), Stoenescu (3) şi Brosovsky (2). In celălalt meci al grupei, Belgia a dispus de Lituania cu 68-53.

Obiectiv: un loc intre primele cinci

Cele 16 formaţii participante la Campionatul European au fost impărţie in patru grupe, din care ocupantele primelor trei locuri vor accede in optimile de finală. Dacă se va califica in această fază a competiţiei, Romănia va intălni primele trei clasate in grupa A, din care fac parte Letonia, Cehia, campioana europeană en-titre, Israel şi Turcia. Meciurile se vor disputa in zilele de 28, 30 septembrie şi 2 octombrie, in localitatea Vasto. Finala CE va avea loc la 7 octombrie, la Chieti, căştigătoarea medaliei de aur urmănd să obţină calificarea la JO de la Beijing. Următoarele patru clasate vor participa anul viitor la un turneu preolimpic, in perioada 9-15 iunie, pe care Romănia doreşte să-l organizeze dacă echipa pregătită de antrenorul francez Marc Silvert va reuşi să se claseze pe unul dintre locurile fruntaşe la Europene.

×
Subiecte în articol: sport