x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CE HANDBAL FEMININ / În grafic

CE HANDBAL FEMININ / În grafic

08 Dec 2008   •   00:00
CE HANDBAL FEMININ / În grafic

Reprezentativa României a obţinut aseară a treia victorie consecutivă la Europenele din Macedonia,  27-25 cu Danemarca, calificându-se cu punctaj maxim în grupa principală.



Tricolorele au încheiat grupa A pe primul loc, şi beneficiază de un culoar favorabil în drumul spre semifinale. Victoria s-a conturat însă greu, scandinavele dovedindu-se cel mai dificil adversar întâlnit până acum. Cele două echipe s-au aflat pe rând la conducere, danezele având la pauză un avantaj de trei goluri, scor 13-10, însă totul s-a decis într-un final nebun, în care elevele antrenorului Radu Voina s-au dovedit mai bune. Omul meciului a fost Narcisa Lecuşanu, a cărei prezenţă în joc a stat sub semnul întrebării până în ultima clipă, după ce la antrenamentul de dimineaţă suferise o întindere la inghinali. Trimisă în teren spre sfârşitul primei reprize, Narcisa a înscris gol după gol, trăgând efectiv echipa după ea. Cu 15 minute înainte de final, portarul, Paula Ungureanu, s-a accidentat la genunchi şi a fost înlocuit. Golurile echipei noastre au fost înscrise de Lecuşanu (9), Amariei (5), Maier (4), Elisei (3), Bârsan (2), Neagu (1), Manea (1), Meiroşu şi Crap (1). În celălalt meci din grupă, Ungaria a învins Franţa cu 29-26. În clasament România a ocupat primul loc cu 6 puncte, urmată de Ungaria şi Danemarca cu câte 3 puncte şi de Franţa cu 0 puncte. Primele trei clasate au obţinut calificarea în etapa a doua a turneului.

PUNCTAJ MAXIM
Turneul continuă cu faza grupelor principale, în care sunt luate în calcul rezultatele directe înregistrate între echipele venite din aceeaşi grupă preliminară. Astfel, în clasamenul grupei I, România se află pe primul loc cu 4 puncte, fiind urmată de Norvegia cu 3 puncte, Spania cu 2 puncte, Ungaria, Danemarca şi Ucraina cu câte 1 punct. Marţi, în primul meci, România va înâlni Spania. În grupa II situaţia se prezintă astfel: 1. Germania 4 puncte, 2. Rusia 3 puncte, 3. Suedia 2 puncte, 4. Macedonia 2 puncte, 5. Belarus 1 punct, 6. Croaţia 0 puncte. Primele două clasate se califică în semifinale, care vor avea loc sâmbătă, iar finala şi meciul pentru locurile 3-4 se vor disputa duminică.

 Ca acasă

Luminiţa Huţupan Dinu, portarul naţionalei de handbal feminin a Ro­mâniei, a fost primită în Macedonia cu multă căldură, publicul păstrând amintirea jucătoarei care a contri­bu­it decisiv la câştigarea Ligii Campionilor de către Kometal în 2002.

În revista oficială a turneului final, la capitolul staruri, în prim plan apa­re Luminiţa Huţupan (foto). "Fiţi atenţi! Echipa României poate conta pe aportul publicului în timpul Campionatului European datorită remarcabilului său portar Luminiţa Huţu­pan Dinu. În vârstă de 37 de ani, Dinu a petrecut un an la echipa macedo­nea­nă Kometal Skopje şi a contribuit foarte mult la cel mai mare succes al acestui club, câştigarea Ligii Campionilor în 2002. Sunt momente scrise în istoria handbalului macedonean. Dinu a devenit un idol pentru mulţi începători în handbal şi va fi primită cu ovaţii", menţionează publicaţia. Portarul naţionalei e scos în evidenţă şi este încadrat de Anita Gorbicz (Ungaria), Lumdmila Poznova (Rusia), Irina Bliznova (Rusia), Grit Jurack (Ger­mania), Tonje Larsen (Norvegia), dar şi de tehnicienii atât de bine cunoscuţi în lumea handbalului Ev­ge­ni Trefilov (Rusia) şi Marit Brevik (Norvegia). La partida cu ungu­roai­ce­le, handbalista a avut în prima re­pri­ză propria galerie în spatele porţii. Echipa de junioare a Indirei Kastrovic, fosta colegă a româncei de la Kometal, le-a învăţat pe elevele sale să strige în timpul meciului "Dinu" sau "România". "Chiar şi la 37 de ani Dinu reuşeşte să le facă pe jucă­toa­re­le adverse să fie frustrate!", a titrat cotidianul Dnevnik după meciurile naţionalei României.

GRUPE TERMINATE
Rezultate înregistrate în ultimele meciuri din ca­drul Campionatului European de handbal feminin: gru­pa C: Rusia – Suedia 19-19; Belarus – Austria 31-21; în faza a doua s-au calificat Rusia, Suedia şi Belarus; grupa D: Germania – Croaţia 32-27; Macedonia – Serbia 31-30; merg mai departe Germania, Macedonia şi Croaţia. Ieri s-au încheiat şi întrecerile din grupele A şi B. România a întâlnit aseară Danemarca, ambele formaţii fiind deja calificate în faza a doua a competiţiei, rezultatul contând pentru grupa principală.

×
Subiecte în articol: sport puncte