x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cei mai buni in Europa

Cei mai buni in Europa

19 Apr 2004   •   00:00

Romania a cucerit 5 medalii de aur la CE de Gimnastica de la Ljubljana. Eroul echipei a fost Marian Dragulescu, care a castigat cu echipa, la individual si in finalele de la sol si de la sarituri.

Dupa ce a cucerit aurul pe echipe si la individual compus, "Marocanul" a castigat aseara alte doua titluri europene, la sol si la sarituri. Campion european a devenit si Ioan Suciu, care s-a impus in finala de la cal cu manere.

Marian Dragulescu a fost eroul delegatiei Romaniei la Campionatele Europene de la Ljubljana (Slovenia). Dupa ce vineri, gimnastii antrenat i de Dan Grecu au obtinut titlul continental in concursul pe echipe, Dragulescu a devenit sambata campion european absolut la individual compus. Aseara, gimnastul roman a cucerit alte doua medalii de aur, la sol si sarituri. De asemenea, coechipierul sau, Ioan Suciu, s-a clasat primul in finala de la cal cu manere.

SPECTACOL. "Show-ul lui Dragulescu" a titrat site-ul oficial al Uniunii Europene de Gimnastica, dupa evolutia "Marocanului" in concursul individual compus. Sportivul roman a dominat concursul de la inceput pana la finalul celei de-a sasea probe. Dragulescu a fost urmat de spaniolul Rafael Martinez, in timp ce pe pozitia a treia s-a clasat un gimnast din Belarus, Denis Savenkov. Dragulescu si-a inceput evolutia cu aparatul sau favorit, solul, unde a fost notat cu 9,712. A continuat cu prestatii bune la cal cu manere si la inele, si a luat una dintre cele mai mari note din concurs, 9,762, la sarituri. La paralele si bara fixa a mers mai slab, insa a obtinut suficiente puncte pentru a-si asigura titlul european.

SPERANTE. "Am fost putin nervos dupa ce Rafael a concurat inaintea mea la ultimul aparat, bara fixa, si a reusit un rezultat bun", a declarat "Marocanul". Referitor la fapul ca in 2003 la Mondialele de la Anaheim a ocupat doar locul 6 in concursul individual compus castigat de americanul Paul Hamm, Dragulescu a afirmat: "Sportivii americani sunt foarte buni si in plus atunci au evoluat acasa. Sper ca la Olimpiada de la Atena lucrurile sa se schimbe substantial".

PREMIERA. Este pentru prima data in istoria gimnasticii masculine autohtone cand Romania reuseste sa-si pastreze titlurile europene obtinute la editia anterioara. In 2002, la Patras, atat in concursul pe echipe, cat si la individual compus Romania a facut legea, Dan Potra fiind atunci campionul european.

DELIA GOMOESCU


Trei medalii de aur in finalele pe aparate de ieri

Romanii au obtinut aseara medaliile de aur in trei dintre cele sase finale pe aparate. Marian Dragulescu a facut legea in finalele de la sol si sarituri, iar Ioan Suciu a fost cel mai bun la cal cu manere. La sol, "Marocanul" a fost notat cu 9,775, fiind urmat de bulgarul Iordan Iovtcev si de spaniolul Rafael Martinez. In ultimul act al competitiei la sarituri, Dragulescu a obtinut cea mai mare nota a concursului 9,875 pentru prima executie, castigand finala cu media 9,756. Sportivul roman i-a devansat pe letonul Evgheni Sapronenko si pe polonezul Leszek Blanik. In finala de la cal cu manere, Ioan Suciu a fost notat cu 9,725 si a intrat in posesia titlului european, pe pozitiile secunde clasandu-se Alberto Busnari (Italia) si Krisztian Berki (Ungaria). Interesant este ca specialistul probei, Marius Urzica, notat cu 9,625 a terminat pe ultimul loc, opt. Arbitrii au considerat in mod bizar ca nota de pornire a exercitiului lui Urzica a fost 9,900 si nu 10. Daca judecatorii ar fi calculat executia romanului ca pornind din nota 10, Urzica s-ar fi aflat la egalitate cu Ioan Suciu.

×
Subiecte în articol: sport dragulescu