x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cfr Cluj – Chelsea 0-0/S-a născut o mare echipă

Cfr Cluj – Chelsea 0-0/S-a născut o mare echipă

de Marius Mihalcea    |    02 Oct 2008   •   00:00
Cfr Cluj – Chelsea 0-0/S-a născut o mare echipă

Campioana României a reuşit să fie în multe momente peste pleiada de vedete a lui Chelsea.



Campioana României a reuşit să fie în multe momente peste pleiada de vedete a lui Chelsea.

După ce Europa a vuit în urma victoriei incredibile cu 2-1 la Roma a unei cvasidebutante în grupele Ligii Campionilor, acum are ocazia să o facă din nou. CFR Cluj nu s-a speriat de numele adversarului, care a venit cu toată floarea cea vestită. A evoluat fără complexe, nu conta că în faţa lui Trică, Cadu, Dubarbier sau Kone se aflau Terry, Lampard, Ballack sau Drogba. Cine credea că CFR va avea 4 puncte după două etape, dintr-o grupă cu o astfel de componenţă?


Trică a lovit bara

Tactica pregătită de antrenorul Maurizio Trombetta a dat roade, clujenii reuşind să-i ţină pe englezi departe de poarta lui Stăncioiu. În ultimele zece minute s-a jucat pe contre, Trică irosind cea mai mare ocazie a meciului, şut din 16 metri care a şters bara unui Cech bătut (’80)! "Jucătorii mei s-au dăruit extraordinar în această seară. Îi felicit şi le mulţumesc. Nu pot spune că nu mă mulţumesc cu acest rezultat, însă întotdeauna este loc şi de mai bine", a declarat, la final, tehnicianul clujenilor, Maurizio Trombetta. De partea cealaltă, Scolari s-a arătat, surprinzător, mulţumit: "Ne-am fi dorit victoria, dar mai mulţi jucători au avut probleme. Nu este un rezultat foarte bun pentru noi, dar, până la urmă, şi un punct este bun". Preşedintele Iuliu Mureşan era fericit: "Acest egal confirmă că CFR nu este un rod al întâmplării. Cred că la Bordeaux putem obţine victoria şi apoi să putem spera la primăvara europeană. Probabil vom mai face încă 4 puncte în grupă".

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu
Spectatori: 20.000
Arbitri: Florian Mayer – Sonke Glindermann, Detlef Scheppe (toţi din Germania)
Echipele:
CFR Cluj:
Stăncioiu – Tony, Cadu, Galiassi, Perreira – Culio, Dani, G. Mureşan, Dubarbier – Trică (’89 Didi), Y. Kone. Antrenor: Maurizio Trombetta
Chelsea: Cech – Bosingwa, Alex, Terry, Bridge – Obi Mickel, Kalou (’46 Anelka), Ballack, Lampard, Malouda (’74 Di Santo) – Drogba (’56 Belletti). Antrenor: Luis Felipe Scolari


Clujenii spun că se gândesc tot la locul 3

Unul dintre cei mai buni jucători ai CFR-ului în meciul cu Chelsea, portughezul Tony, rămâne cu picioarele pe pământ: "Este un punct foarte mare pentru noi, care ar putea cântări mult şi ne-ar putea ajuta să ne calificăm în optimile Ligii Campionilor sau să ocupăm locul trei care ne asigură participarea în continuare în Cupa UEFA". La rândul său, Gabi Mureşan, care va fi convocat la echipa naţională, a precizat: "Dacă am fi avut mai mult curaj am fi câştigat. Deocamdată este prematur să ne pronunţăm în privinţa şanselor noastre". Mijlocaşul lui Chelsea, Michael Ballack, nu şi-a ascuns tristeţea: "Ne aşteptam la un meci greu, mai ales după victoria CFR-ului la Roma. E greu în Ligă, iar dacă nu ai calitate, rişti să pierzi." "Un rezultat foarte bun. Am aflat că şi Roma a câştigat la Bordeaux, iar ăsta e un lucru foarte bun pentru noi. Obiectivul rămâne tot locul trei şi calificarea în Cupa UEFA", a spus mijlocaşul Eugen Trică. În celălalt meci al grupei A, Bordeaux – Roma 1-3 (1-0). Roma a reuşit să se desprindă profitând de eliminarea lui Henrique, de la gazde, din minutul 36.


"Mi-a fost frică de o accidentare şi din acest motiv l-am schimbat pe Trică. Noi ne gândim tot la locul trei în această grupă, trebuie să ne vedem lungul nasului.
Bordeaux este o echipă periculoasă, chiar dacă a început mai prost"

Maurizio Trombetta, antrenor CFR

  • corespondenţă de la Cluj

×
Subiecte în articol: sport