x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR Cluj i-a stins lumina Războinicului Gigi

CFR Cluj i-a stins lumina Războinicului Gigi

07 Mai 2008   •   00:00
CFR Cluj i-a stins lumina Războinicului Gigi

CFR Cluj a invins pe concitadina "U" si a cistigat primul titlu din istoria de 101 ani a clubului.
Video, imagini şoc ● Clujul sub teroare Fanii lui U - lupte de strada cu jandarmii ● Cu doua ore inainte de partida, aproximativ 2.500 de suporteri ai echipei "U" Cluj s-au strâns în piaţa Lucian Blaga, pentru a face deplasarea spre stadionul "Ion Moina", în vederea partidei cu CFR Cluj, aceştia aruncând cu pietre în forţele de ordine precum şi în sediul Primăriei. @ Stelistii, locul 2, i-au felicitat pe clujeni si au recunoscut suprematia acestora in acest sezon @ Reactii la finalul campionatului

CFR Cluj a invins pe concitadina "U" si a cistigat primul titlu din istoria de 101 ani a clubului.
Cu doua ore inainte de partida, aproximativ 2.500 de suporteri ai echipei "U" Cluj s-au strâns în piaţa Lucian Blaga, pentru a face deplasarea spre stadionul "Ion Moina", în vederea partidei cu CFR Cluj, aceştia aruncând cu pietre în forţele de ordine precum şi în sediul Primăriei.

Suporterii clujeni, care s-au strâns în piaţa Lucian Blaga, au început să arunce cu pietre în forţele de ordine precum şi în sediul Primăriei, după ce primarul Emil Boc a trecut pe lângă suporteri, moment în care fanii i-au cerut să vândă cât mai repede echipa, după care să-l înjure pe el şi pe familia sa.

Suporterii s-au deplasat spre Piaţa Matei Corvin aflată în imediata apropiere a pieţii Lucian Blaga, moment în care forţele de ordine au folosit gazele lacrimogene şi bastoanele de cauciuc din dotare.

Printre suporterii Universităţii Cluj care au fost bătuţi de jandarmi se află şi fostul portar al echipei, Emil Szolomajer.
Deşi iniţial aveau un traseu stabilit, facţiunile din galeria Universităţii s-au despărţit, reuşind să destabilizeze efectivele de jandarmi, care le-a urmărit prin centru.

Un jandarm clujean a ajuns la spital după ce a fost lovit cu o piatră, în timpul incidentelor de dinainte de meciul Universitatea Cluj - CFR Cluj. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, maiorul Dorin Bejenaru, a declarat că un jandarm care filma coloana de suporteri ce se îndrepta spre stadionul Ion Moina a fost lovit cu o piatră aruncată din mulţime. Incidentul a avut loc în faţa Operei Maghiare. Jandarmul I.D. a fost transportat de urgenţă la spital, iar camera cu care filma a fost distrusă, dar, conform sursei citate, agresorul sau agresorii vor fi putea fi identificaţi după imaginile filmate.


Inspectorul Şef al Jandarmeriei Cluj, Aurel Litan, a fost lovit în plină figură cu o cărămidă aruncată de un fan al Universităţii Cluj, în timp ce coordona traseul fanilor alb-negrii către stadionul Ion Moina. Litan a avut nevoie de îngrijiri medicale după lovitura primită, având faţa plină de sânge în urma acestui incident.




"U" Cluj - CFR Cluj 0-1 - final
Cadu ('64 pen)

Edvan (U Cluj - '77) - cartonas rosu

Steaua - Gloria Buzau 5-0

Pepe Moreno ('20), Dayro Moreno ('62, '77), Neaga ('66), Mendoza ('72)

FC Vaslui - Rapid 2-4 - final

Temwanjera ('62, '75) / Despotovici ('18, '29, '45), C. Lazar ('58)
Mardare (FC Vaslui - '86), Haisan (FC Vaslui - '86) / E. Dica (Rapid - '86) cartonase rosii

UTA - Dinamo 1-3 - final
Baltoi ('50) / Danciulescu ('23, '43), Torje ('65)

Univ. Craiova - Ceahlaul 3-2 - final
Dina ('27, '42), Pecea ('84 - autogol) / Rusmir ('13, '70)

Otelul Galati - Poli Iasi 0-0 final

Gloria Bistrita - Pandurii 3-1 final
Coroian ('28 - pen), A. Muresan ('34), Fl. Moldovan ('81) / Jackson ('54)

Dacia Mioveni - FC Unirea 0-3 - final
Danalache ('15, '73, '88)

Poli Timisoara - Farul Constanta 4-1
Badoi ('37), Luchin ('68), I. Ganea ('73), Martinez ('86) / Todoran ('55)



Campioana tarii, CFR Cluj, calificata direct in grupele Ligii Campionilor.
Locul 2, Steaua, joaca in ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor.
Rapid, FC Unirea Urziceni, Dinamo si Poli Timisoara merg in primul tur al Cupei UEFA.
FC Vaslui participa in Cupa UEFA Intertoto
Ceahlaul, Dacia Mioveni, UTA si "U" Cluj au retrogradat in Liga 2

Echipa CFR Cluj a devenit, în premieră, noua campioană a României la fotbal.

"Felicit CFR-ul pentru titlul de campioana. Nu era sa pierdem noi titlul, ci CFR, deoarece ei aveau un avans mare la sfarsitul turului si nu mai credea nimeni ca pot fi ajunsi. Noi am crezut si am ajuns la un singur punct distanta. Am pierdut campionatul acum, dar asta este viata", a spus mijlocasul Stelei, Mihaita Plesan la Antena 1.


La finalul meciului de la Cluj, Arpad Paszkany, finanţatorul lui CFR Cluj a spus că "S-a făcut dreptate. Cu mâna pe inimă spun că am fost cei mai cinstiţi în acest campionat". Pentru cistigarea campionatului, jucatorii CFR-ului vor fi recompensati cu cite 50.000 de euro, in functie de cit au jucat. Pentru victoria repurtata in fata lui "U", ei vor incasa cite 10.000 de euro.

Preşedintele proaspetei campioane, Iuliu Mureşan, a declarat la finalul partidei: "Le mulţumesc fanilor, pentru că fără ei nu ajungeam aici. Le mulţumim Timişoarei şi lui Dinamo, dar si Iasiului. A fost un campionat foarte bun, dar acum sîntem cei mai buni din ţară".

"Am sperat până în ultimul moment, dar ăsta e fotbalul. Eram aproape de titlu. Dacă marca «U» în minutul 93, altul era rezultatul. M-am uitat la televizor la meciul CFR-ului, am trăit intens. Acum ne rămâne Liga Campionilor. Îi felicit pe cei de la CFR că au câştigat campionatul, e normal să o fac. Nu mai contează cine merita sau nu, ci cine câştigă. Dacă ne uităm la meciurile CFR-ului cu Bistriţa şi Rapid, n-ar merita felicitări, dar au câştigat campionatul şi asta contează", a spus finantatorul Stelei, Gigi Becali.

"Nu aveam nevoie de spectacol, în acest meci aveam nevoie de trei puncte. Aceste 90 de minute au trecut aşa de greu cum n-au trecut niciodată. Credem în noi că vom reuşi şi în Liga Campionilor. A fost unul din visurile mele. N-am reuşit cu Dinamo, dar am ajuns aici şi datorită lui Dinamo", a declarat antrenorul noii campioane, Ioan Andone, după meciul Universitatea Cluj-CFR Cluj, scor 0-1.Tehnicianul a mărturisit că după meci mai mulţi jucători de-ai săi au plâns în vestiar, în frunte cu argentinianul Culio.
Antrenorul clujenilor a fost de părere că avansul de 11 puncte luat de CFR după disputarea primelor 19 etape a fost decisiv, "pentru că Steaua a evoluat mult mai bine după reluarea campionatului, când a recuperat extraordinar".






  • imagini Gazeta Sporturilor


×
Subiecte în articol: sport cluj final