x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR Cluj ia tot

CFR Cluj ia tot

de Mihai Igirosanu    |    Marius Mihalcea    |    12 Mai 2008   •   00:00
CFR Cluj ia tot

Noua campioană, CFR Cluj, a cucerit sîmbătă seară şi Cupa României, 2-1 în finala de la Piatra Neamţ cu Unirea Urziceni, reuşind astfel să-şi desăvîrşească dominaţia absolută din acest sezon.

CUPA ROMÂNIEI - Ardelenii au încheiat sezonul en-fanfare

Noua campioană, CFR Cluj, a cucerit sîmbătă seară şi Cupa României, 2-1 în finala de la Piatra Neamţ cu Unirea Urziceni, reuşind astfel să-şi desăvîrşească dominaţia absolută din acest sezon.

Argentinianul Diego Ruiz şi portughezul Antonio Semedo au semnat golurile prin care CFR a cucerit şi cel de-al doilea trofeu intern. Ialomiţenii egalaseră pe final, printr-o reuşită de excepţie a lui Dănălache, iar pe final a avut trei ocazii imense de a împinge meciul în prelungiri.

FIESTA. “Sînt bucuros şi mulţumit că am oferit satisfacţii suporterilor din Cluj care au venit foarte mulţi la Piatra Neamţ. După foarte mulţi ani, o echipă din provincie cîştigă eventul. Toată lumea spune că sîntem obosiţi, dar am jucat fără probleme, cu excepţia ultimelor cinci minute. O să mă bucur vreo trei zile, după care o să-mi treacă, pentru că o să mă gîndesc ce ne aşteaptă la toamnă”, a spus, după meci, antrenorul clujenilor, Ioan Andone. Tehnicianul ardelean s-a referit şi la strategia de viitor: “La anul, totul va fi mai greu şi sper să facem puncte în Liga Campionilor. Va creşte calitatea campionatului o dată cu participarea mai multor echipe în cupele europene. Ne vom întări cu jucători români care au experienţă internaţională în cupele europene şi cîndva au fost şi jucători de echipa naţională. Cu Cernat nu s-a discutat deloc, iar pe Deac îl vom lua înapoi de la Oţelul Galaţi, pentru că avem nevoie de el. Cu excepţia lui Anca, aflat la final de contract, toţi au contracte în vigoare. E posibil ca Anca să plece, pentru că am în vederi alţi atacanţi”.

ÎNVINS. De partea cealaltă, antrenorul Unirii, Dan Petrescu, era extrem de supărat. “Cred că omul meciului a fost portarul lor, Stăncioiu. Cînd ai două ocazii şi dai două goluri, înseamnă că eşti mai bun, şi CFR a fost mai bună. Am avut şi un 11 metri clar, mai clar decît în meciul U Cluj – CFR, dar asta e o istorie care s-a repetat tot anul pentru noi.” Petrescu a mai explicat schimbarea lui Bogdan Stancu din minutul 32: “Am făcut prima schimbare repede pentru că jucătorul a suferit o cădere de tensiune. Şi după meci era cu doctorul şi nu ştiu dacă şi-a revenit”. În perioada imediat următoare, Dan Petrescu va decide dacă Unirea Urziceni va rămîne echipa sa.

MM:”Nu ştiu dacă rămîn la Urziceni”

Preşedintele Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a spus la finalul partidei că ialomiţenii au pierdut trofeul pe mîna lor: “Sînt foarte dezamăgit. Meritam să împingem jocul în prelungiri şi apoi orice era posibil. N-are nici un rost să judecăm prestaţia arbitrului, dacă a greşit sau a avut dreptate. E păcat că am avut ocazii clare pe care puteam să le concretizăm şi atunci nu ne scoatea nimeni mingea din poartă”. Stoica a vorbit şi despre ediţia viitoare a cupelor europene, la startul căreia se vor alinia şapte echipe româneşti, printre care şi Unirea: “Ştiu că e un pronostic crunt, dar cred că după primul tur vom rămîne cu puţine echipe”. Cît priveşte viitorul său la gruparea ialomiţeană, oficialul Unirii a spus: “Îmi doresc să continuu, dar nu ştiu dacă se va întîmpla aşa. Am nevoie de o vacanţă pentru că a fost cel mai stresant an pentru mine. Este foarte greu să iau o decizie acum”.

Andone, event cu două echipe diferite

Titlul şi Cupa României cucerite în acest sezon de Ioan Andone cu CFR Cluj fac ca tehnicianul grupării din Gruia să fie singurul antrenor român care a realizat eventul cu două echipe diferite. “Fălcosul” şi-a mai trecut în cont eventul cu Dinamo, în stagiunea 2003-2004. Cele mai multe eventuri, cîte trei, toate însă cu o singură echipă, le-au realizat Emeric Ienei şi Dumitru Nicolae Nicuşor, primul ca antrenor al Stelei, iar cel de-al doilea ca tehnician al lui Dinamo.

 

×
Subiecte în articol: sport