x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Champions League / AS Roma - CFR Cluj 1-2 / Clujul, super C(ool)io! (video)

Champions League / AS Roma - CFR Cluj 1-2 / Clujul, super C(ool)io! (video)

17 Sep 2008   •   00:00
Champions League / AS Roma - CFR Cluj 1-2 / Clujul, super C(ool)io! (video)

Clujenii au dat lovitura la primul lor meci în Liga Campionilor, reuşind să obţină o victorie uriaşă pe terenul Romei. Condusă cu 1-0 după un sfert de oră, CFR a reuşit să întoarcă rezultatul prin "dubla" argentinianului Culio.



Juan Culio, împărat la Roma

Clujenii au dat lovitura la primul lor meci în Liga Campionilor, reuşind să obţină o victorie uriaşă pe terenul Romei. Condusă cu 1-0 după un sfert de oră, CFR a reuşit să întoarcă rezultatul prin "dubla" argentinianului Culio.

Campionii României au jucat entuziasmant pe Stadio Olimpico şi au produs surpriza zilei în cea mai tare competiţie intercluburi din Europa. Deşi începutul partidei nu le-a fost favorabil, gazdele reuşind să deschidă scorul prin Panucci (’17), elevii lui Maurizio Trombetta nu şi-au pierdut deloc cumpătul, punînd în permanenţă presiune asupra porţii adverse. Iar insistenţa lor ofensivă a fost răsplătită după doar zece minute, cînd Culio a finalizat cu gol o fază excelent lucrată de Trică (’27). În loc să facă pasul înapoi, aşa cum ar fi procedat, probabil, majoritatea echipelor noastre, CFR a rămas sus, continuînd să îl încerce pe portarul Doni cu şuturi de la distanţă. Imediat după pauză, acelaşi Culio a modificat încă o dată tabela, cu un şut fenomenal din interiorul careului. Pînă la final, CFR a continuat să atace, trecîndu-şi în cont şi o bară prin Peralta. "Din fericire, am învins, dar am avut nevoie şi de noroc. E un rezultat de neimaginat, cu atît mai frumos, cu cît nimeni nu se gîndea că vom cîştiga. Am visat la acest moment, mă gîndeam să debutez aşa", a declarat Maurizio Trombetta la finalul partidei, acesta aflîndu-se abia la al doilea joc ca antrenor principal pe banca clujenilor. Cu un moral bun, ceferiştii aşteaptă cu încredere meciul cu Chelsea, care va veni la Cluj,
la 1 octombrie.

Au marcat: Panucci (’17) / Culio (’27, ’49)
Stadion: Olimpico
Spectatori: 50.000
Arbitri: Iuri Baskakov – Tihon Kalugin, Anton Averianov (toţi din Rusia)

Echipele:
AS Roma:
Doni – Cicinho, Casetti, Panucci (’47 Loria), Riise (’52 Totti) – Aquillani, De Rossi – Taddei (’77 Montella), Baptista, Tonetto – Vucinic. Antrenor: Luciano Spalletti.
CFR Cluj: Stăncioiu – Tony, Cadu, De Sousa, Pereira – Dani, Mureşan – Culio, Trică (’66 Peralta), Dubarbier (’89 Panin) – Y. Kone. Antrenor: Maurizio Trombetta.

Chelsea – Bordeaux 4-0
În celălalt meci din grupa A, Chelsea, cu un nou tehnician pe banca tehnică, în persoana portughezului Luiz Felipe Scolari, şi-a confirmat statutul de favorită la cîştigarea trofeului, învingînd categoric pe Girondins Bordeaux. Englezii au deschis rapid scorul prin Lampard (’11) şi l-au majorat pînă la pauză graţie lui Joe Cole (’30), care a fructificat o pasă venită de la autorul primului gol. În repriza secundă, deşi antrenorul francezilor, Laurent Blanc, a încercat să schimbe cîte ceva, elevii săi nu au pus nici un moment în pericol real poarta lui Cech. Scorul a luat proporţii în ultimele zece minute, Malouda (’82) şi Anelka (‘90+2), pecetluind rezultatul final.


Statistică
Jocul defensiv perfect practic de elevii italianului Maurizio Trombetta. Desi acestia au reusit nu mai putin de 9 suturi pe poarta adversa, fata de doar 4 ale Romei (!!), clujenii nu au tinut foarte mult mingea in posesia lor, cu exceptia ultimelor minute.

Gazdele au reusit sa lege 259 de pase bune, gresind de doar 52 de ori (adica doar 20% din pase). In schimb, CFR-ul a reusit sa dea doar 108 pase bune, in marea majoritate a timpului mingea fiind degajata din fata careului lui Stancioiu. Nu este mai putin adevarat faptul ca Trica & Comp. au gresit doar 32 de servicii, concluzia fiind evidenta: CFR s-a inchis perfect, atacand exact atat cat a fost nevoie!

Spalletti: "Noi am fost dezordonaţi, iar ei au fost buni"

"Roma trebuie să se regăsească" aşa şi-a început discursul Luciano Spalletti după înfrîngerea de pe teren propriu cu CFR, scor 1-2.
"Am reuşit şi lucruri bune în acest meci. Noi am fost dezordonaţi iar ei au fost buni şi norocoşi. Problema este că noi pierdem din consistenţă şi treburile se complică foarte mult. Riise şi Baptista s-au pregătit bine dar astăzi nu au reuşit mare lucru. Am încrederea că ne putem reveni" a spus Spalletti.

×
Subiecte în articol: sport