x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Chivu, pe loc in Cetatea Eternă

Chivu, pe loc in Cetatea Eternă

de Mihai Igirosanu    |    15 Iul 2007   •   00:00
Chivu, pe loc in Cetatea Eternă
Sursa foto: CLAUDIO ONORATI/

Telenovela iscată in jurul transferului căpitanului echipei naţionale, Cristian Chivu este incheiată. In ciuda avalanşei de informaţii referitoare la negocieri cu Inter Milano, Barcelona sau Real Madrid, romănul se va prezenta săptămăna viitoare la pregătirile Romei.


Aşteptat cu braţele deschise de antrenorul Luciano Spalletti, Chivu nu va avea parte de acelaşi tratament şi din partea suporterilor echipei din Cetatea Eternă. Iritaţi de zvonurile şi sumele vehiculate in jurul acestui transfer, fanii Romei l-au ameninţat pe fundaşul romăn că viaţa sa in capitala Italiei va fi un adevărat calvar. Â


REACŢII. Apărut pentru prima oară in atenţia opiniei publice după declanşarea acestei telenovele, sămbătă seara la Antena 1, Chivu a vorbit despre planurile de viitor. "Mai stau căteva zile in Romănia, dar de luni mă voi prezenta la antrenamente, la Roma", a spus căpitanul echipei naţionale, aflat in vacanţă pe litoralul Mării Negre. "Cristian Chivu rămăne la AS Roma. Duminică se va prezenta la baza de la Trigoria şi va rămăne la echipă pănă la finalul sezonului viitor. Nu mai avem nimic de negociat cu Becali, după ce oferta de la Real Madrid, de 18 milioane de euro, nu s-a putut concretiza. Chivu ne-a provocat daune incalculabile", declarase la finele acestei săptămăni directorul sportiv al Romei, Daniele Prade.


IMPRESAR. Reprezentantul lui Cristian Chivu, agentul Victor Becali a avut o reacţie dură la adresa modului in care conducerea Romei l-a tratat pe jucătorul romăn. "Roma trebuie să-i mulţumească lui Chivu, pentru că el n-a vrut să apeleze la acea clauză, pentru că nu ar fi avut nici o ofertă de 18 milioane, de 15 milioane, ci pleca pe 5-6 milioane. Oricum, sunt dezamăgit de atitudinea conducătorilor, care nu ştiu să respecte un jucător. El respectă Roma, Roma nu-l respectă pe el. Chivu nu a spus niciodată că vrea să plece de la Roma, gruparea italiană a fost cea care i-a căutat echipă. Mercato este deschis pănă la jumătatea lunii august", a spus Victor Becali.


Intrebat dacă Chivu ar trebui să se teamă de reacţia suporterilor Romei, Becali a declarat: "Oamenii nu au nimic cu Chivu, ci conducătorii sau presa sunt cei care incită. Chivu a făcut contract cu Roma, nu cu echipa a doua a Romei".


SATISFACŢIE. Cel mai fericit in urma acestor transferuri tergiversate şi nefinalizate a fost antrenorul Luciano Spalletti. "Incă mai sper că işi va prelungi contractul cu Roma. Sunt foarte fericit că a rămas, e un jucător foarte important. Doar cănd te găndeşti ce echipe au vrut să-l cumpere realizezi asta. A fost curtat de cele mai mari cluburi din lume. Totuşi, nu sunt sigur de ce a picat transferul la Internazionale. E o ruşine, o situaţie din care fiecare avea de căştigat. Dacă Chivu dorea să schimbe echipa, să căştige mai mulţi bani şi cele două cluburi au ajuns la un acord, nu inţeleg de ce lucrurile nu au mers aşa cum trebuiau să meargă", a reacţionat antrenorul principal al Romei.Â

×
Subiecte în articol: sport chivu roma