x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Chivu, propus la premiul FIFPro

Chivu, propus la premiul FIFPro

27 Sep 2007   •   00:00

Căpitanul echipei naţionale a Romăniei şi fundaşul echipei Inter Milano, Cristian Chivu, se află pe lista celor 55 de fotbalişti nominalizaţi pentru căştigarea premiului Federaţiei Internaţionale a Jucătorilor Profesionişti de Fotbal (FIFPro).

Căpitanul echipei naţionale a Romăniei şi fundaşul echipei Inter Milano, Cristian Chivu, se află pe lista celor 55 de fotbalişti nominalizaţi pentru căştigarea premiului Federaţiei Internaţionale a Jucătorilor Profesionişti de Fotbal (FIFPro). Printre jucătorii nominalizaţi pentru a-i succede brazilianului Ronaldinho, căştigător anul trecut, se mai află, in afara brazilianului, nume precum Kaka, Drogba, Cristiano Ronaldo, Henry, Materazzi, Cannavaro, Buffon, Gattuso, Pirlo, Filippo Inzaghi, Lampard, Gerrard, Terry, Beckham, Rooney, Eto’o, Ibrahimovici, Messi, van Nistelrooy sau Berbatov. Italia, cu 11 nominalizaţi, este ţara cel mai bine reprezentată, fiind urmată de Anglia (9), Brazilia (7) şi Spania (6). Anul trecut echipa ideală a fost următoarea: Buffon - Thuram, Cannavaro, Terry, Zambrotta - Pirlo, Zidane, Kaka - Eto’o, Henry, Ronaldinho. La nivel de cluburi, campioana Europei, AC Milan, este cel mai bine reprezentată, cu nouă fotbalişti.

Voturi

Dacă Balonul de Aur, distincţia supremă, este acordat de corespondenţi ai prestigioasei publicaţii France football, iar trofeul FIFA este decernat in urma unor voturi ale selecţionerilor, premiul FIFPro este decis de un vot din partea celor 45.000 de jucători afiliaţi asociaţiei respective. Pe lista atacanţilor se află şi Luca Toni, de la Fiorentina, care a fost preferat colegului său, romănul Adrian Mutu.

×
Subiecte în articol: sport