x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Chivu: "Să începem bine!", Rădoi: "Trebuie să luptăm pentru primul loc"

Chivu: "Să începem bine!", Rădoi: "Trebuie să luptăm pentru primul loc"

07 Feb 2010   •   00:00

Căpitanul echipei naţionale de fotbal a României, Cristian Chivu, consideră că e foarte important modul în care echipa noastră va începe campania de calificare.

"România poate fi pe hârtie pe primul loc, aşa cum eram şi în campania trecută. Suntem practic înaintea celorlalte echipe, în afara Franţei. Important e cum începem, să nu mai fie la fel ca în campania precedentă de calificare. Să nu devenim dependenţi de rezultatele altora şi să trebuiască să câştigăm toate meciurile rămase pentru că nu rezolvăm nimic. Important e cum începem, golurile pe care sperăm să le marcăm în primele meciuri, să avem un parcurs bun", a spus Chivu.

La GSP TV, Mirel Rădoi a precizat că cel mai important lucru este ca reprezentativa României să câştige meciurile cu echipele mici: "Noi trebuie să luptăm pentru primul loc. Nu putem spune că Franţa e unica favorită, dar ar fi cel mai important să câştigăm meciurile cu echipele mai mici, pentru că degeaba batem şi luăm şase puncte Franţei, dacă dacă pierdem aiurea puncte cu Luxemburg, de exemplu. Trebuie să fim realişti şi să recunoaştem că echipa Franţei este peste cea a României. Va trebui să tratăm Bosnia cu atenţie, am urmărit această echipă în preliminariile trecute, este o formaţie tânără şi cu tupeu, dar va trebui să câştigăm şi aceste meciuri".

Fostul selecţioner Anghel Iordănescu este de părere că România a avut noroc la tragerea la sorţi. "Este o grupă foarte accesibilă, din care România trebuie să se califice. Franţa e într-un schimb de generaţii, cred că va schimba şi antrenorul şi este un avantaj pentru noi", a spus Iordănescu la Sport.ro.

Şi fostul internaţional Gică Popescu este optimist: "Nu contează ce s-a întâmplat în celelalte campanii de calificare, cred că această grupă este una extrem de accesibilă. Avem un nou antrenor, lucrurile nu mai sunt aceleaşi şi consider că va fi o luptă de la egal la egal chiar şi cu Franţa pentru a obţine cât mai mult din această nouă aventură", a spus Popescu la TVR 1.

Directorul tehnic al "cocoşilor", Gerard Houllier a declarat după tragerea la sorţi că echipa României este o adversară dură. "România este mereu o adversară dificilă şi dură. Am văzut acest lucru, pentru că nu am învins-o în preliminariile Cupei Mondiale. De asemenea, este interesant să îl reîntâlnim pe Safet Susici, este destinul. Albania şi Luxemburgul ne cunosc bine, chiar dacă aceste echipe nu au întâlnit Franţa de mai mult timp. Nu ştim prea bine Belarusul. Per total, este o grupă accesibilă. Nu a fost o tragere la sorţi rea, au fost altele mai rele", a spus Houllier, citat de Le Figaro.

×
Subiecte în articol: redactie