x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Chivu va putea juca fără cască de protecţie!

Chivu va putea juca fără cască de protecţie!

08 Ian 2010   •   00:00
Chivu va putea juca fără cască de protecţie!

Accidentat la cap în meciul de miercuri cu Chievo şi operat de urgenţă pentru îndepărtarea unui hematom şi refacerea unei fracturi din zona parietală dreaptă, internaţionalul român Cristi Chivu a primit o veste bună. Şeful Departamentului de Neurochirurgie de la Institutul Besta din Milano, Giovanni Broggi, a declarat pentru cotidianul Gazzetta dello Sport că fundaşul va fi indisponibil maxim trei luni şi va putea juca apoi fără cască de protecţie.



"Este imposibil să spui cu exactitate când va reveni, dar nu există niciun dubiu asupra faptului că Chivu va mai juca fotbal, poate chiar în acest sezon. Dacă reconstrucţia cutiei craniene ar fi fost făcută cu mijloace externe, de sinteză, tip placă metalică sau altceva, ar fi avut nevoie de protecţie şi timpul de recuperare ar fi fost mai lung. În cazul lui Chivu s-a folosit însă chiar osul său, astfel că, fiind tânăr şi puternic, va reveni în maxim trei luni. O cască de protecţie nu i-ar folosi lui Chivu absolut deloc, pentru că atunci când osul se va lipi jucătorul va putea da toate loviturile din lume", a declarat Broggi, citează Mediafax.

Broggi a subliniat şi riscurile întâmpinate de Chivu, pentru că trauma epidurală are un grad ridicat de mortalitate deoarece adeseori nu este depistată. "Medicul Combi a fost extraordinar pentru că a cerut imediat o tomografie. Leonardo David, schiorul care a căzut la Olimpiada de la Lake Placid, în 1980, a murit pentru că medicii nu au realizat că este vorba de o traumă epidurală", a afirmat Giovanni Broggi.

×
Subiecte în articol: sport