x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Chris Hoy, personalitatea sportivă a anului 2008

Chris Hoy, personalitatea sportivă a anului 2008

de Ovidiu Ciutescu    |    15 Dec 2008   •   00:00
Chris Hoy, personalitatea sportivă a anului 2008

Scoţianul Chris Hoy, triplu campion olimpic la ciclism pe pistă, a fost desemnat personalitatea sportivă a anului 2008 în Marea Britanie. Sportivul a fost ales să primească acest trofeu în urma voturilor acordate de  telespectatorii postului BBC.



Hoy, 32 de ani, medaliat cu aur la JO 2008 în probele de sprint, keirin şi sprint pe echipe, i-a devansat pe campionul mondial de Formula 1 Lewis Hamilton şi pe înotătoarea Rebecca Adlington, dublă medaliată cu aur la Olimpiada din China. De asemenea, arată Agerpres, echipa olimpică britanică de ciclism, care a cucerit în total 14 medalii la Beijing, a intrat în posesia titlului de “echipa anului”, în timp ce titlul de “antrenor al anului” a revenit celui care a condus-o către marile peformanţe de la JO 2008, Dave Brailsford.

“Este un adevărat şoc! Nu mă aşteptam să câştig acest titlu, însă meritul aparţine întregii echipe A fost un an excepţional pentr ciclismul britanic, la titlurile olimpice adăugându-se performanţele de la Campionatele Mondiale”, a declarat Hoy, primul sportiv britanic care a reuşit să cucerească trei titluri olimpice la o singură ediţie a Jocurilor Olimpice, în ultimii 100 de ani. Premiul rezervat de BBC celui mai bun sportiv străin a revenit sprinterului jamaican Usain Bolt, triplu campion olimpic la Beijing, desemnat recent cel mai bun atlet al lumii în 2008. De semenea, în cadrul galei ce a avut loc duminică seara la Liverpool, Sir Boby Charlton, campion mondial cu selecţionata de fotbal a Angliei, în 1966, a fost premiat de BBC pentru întreaga sa carieră.

×
Subiecte în articol: sport