x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ciclism - Turul Frantei debuteaza cu scandal

Ciclism - Turul Frantei debuteaza cu scandal

de Sorin Anghel    |    01 Iul 2006   •   00:00
Ciclism - Turul Frantei debuteaza cu scandal

Cea mai mare competitie ciclistica din lume, Turul Frantei, debuteaza astazi la Strasbourg. Inaintea startului a izbucnit un mare scandal, care il are in rolul principal pe rutierul german Jan Ullrich, de la echipa T-Mobile.

VEDETA. Neamtul, care era considerat unul dintre favoriti, a fost implicat intr-un scandal de dopaj in Spania, motiv pentru care managerii echipei sale au decis sa renunte la serviciile sale. Hotararea a fost luata dupa ce Uniunea Ciclista Internationala a anuntat T-Mobile de implicarea lor in afacerea de dopaj din Spania. "In urma unor documente care ne-au fost furnizate de organizatorii Turului Frantei, consideram ca este imposibil sa continuam colaborarea", a declarat Christian Frommert, purtator de cuvant la T-Mobile. Alaturi de Ullrich, au mai fost suspendati ciclistul spaniol Oscar Sevilla si managerul belgian Rudy Pevenage. Ullrich, in varsta de 32 ani, castigatorul Turului in 1997, era singurul castigator al cursei ce figura pe lista ciclistilor inscrisi la editia din acest an, dupa retragerea americanului Lance Armstrong, castigator de 7 ori consecutiv al Turului Frantei.

DECLARATIE. Jan Ullrich a afirmat ca nu este implicat in cazul de dopaj si a subliniat ca va rezolva aceasta problema dupa finalul competitiei. Organizatorii Turului Frantei au solicitat recuzarea echipei Astana, ca urmare a implicarii in scandalul de dopaj din ciclismul spaniol dupa ce directorul sau sportiv, Manolo Saiz, a fost arestat. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins aceasta cerere. Pana acum s-a descoperit ca exista 37 de rutieri inscrisi la Turul Frantei care sunt implicati in scandalul de dopaj sangvin din Spania. (Sorin Anghel)

×
Subiecte în articol: sport franţei