x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cinci tehnicieni străini pe lista lui Oltchim

Cinci tehnicieni străini pe lista lui Oltchim

07 Iun 2010   •   00:00

Conducerea clubului de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a stabilit lista cu posibilii înlocuitori ai lui Radu Voina, care a refuzat o prelungire a contractului ce a expirat la finalul sezonului trecut. Pe listă se află cinci tehnicieni străini, discuţiile urmând a  începe în această săptămână.

"În viziunea mea, prima opţiune ar fi norvegianca Marit Breivik. Ne-a dorim mult, acum să vedem dacă vom şi reuşi să o aducem. De asemenea, ungurul Peter Covacs, este pe lista noastră. Şi în cazul său situaţia este destul de complicată, se pare că mai are contract cu naţionala Turciei încă un sezon. Următorii pe listă sunt slovenul Tonje Tiselj, daneza Anja Andersen şi ungurul Roth Kalman. Timp pentru discuţii e suficient. Fetele se reunesc pe data de 28 iunie, până atunci vom avea un antrenor", a declarat pentru agenţia Mediafax preşedintele lui Oltchim, Ioan Gavrilescu.

Marit Breivik (54 ani) a fost selecţionerul naţionalei feminine a Norvegiei din 1994. La cârma naționalei nordice are în palmares un titlu olimpic la JO de la Beijing 2008 şi un bronz la JO de la Sydney 2000, un titlu mondial şi patru titluri europene.

Peter Covacs este antrenorul naţionalei feminine a Turciei, care de curând a ratat calificarea la Campionatul European, echipa fiind devansată de viitoarele adversare ale României din grupe, Spania şi Serbia. Covacs a mai fost în discuţii cu Oltchim şi după demiterea lui Gheorghe Tadici dar transferul nu s-a realizat, el semnând cu echipa masculină slovenă Celje Pivovarna.

Şi slovenul Tonje Tiselj a fost aproape de Oltchim acum doi ani, când se zvonise că deja a semnat un contract cu formaţia vâlceană, dar înţelegerea a căzut. "Ne înţelesesem. Ne-a dus cu vorba două luni apoi a anunţat că nu mai vine la Oltchim", a recunoscut Gavrilescu.

Anja Andersen e o fostă handbalistă de legendă din Danemarca. A antrenat ultima dată formaţia daneză FCK Copenhaga, grupare care s-a desfinţat din cauza problemelor financiare. Anja a mai antrenat şi naţionala Serbiei şi Muntenegrului care a eliminat România dintr-un baraj de calificare la Campionatul European. Anja are 41 de ani şi are în palmares trei Ligi ale Campionilor, toate câştigate cu echipa daneză Slagelse. La Slagelse şi la FCK Copenhaga a avut-o ca elevă şi pe românca Carmen Amariei.

Roth Kalman este cunoscut din perioada în care a antrenat actuala campioană a Ungariei, ETO Gyor, grupare cu care a jucat o semifinală de Liga Campionilor în 2007.

×
Subiecte în articol: redactie