x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ciobanu, olimpicul!

Ciobanu, olimpicul!

de Adi Munteanu    |    23 Iul 2021   •   07:40
Ciobanu, olimpicul!

Naționala olimpică a României a debutat cu o victorie mare, 1-0 cu Honduras, ieri, la turneul olimpic din Japonia, primul meci al unei naționale a României la această competiție după 57 de ani. Cu un lot încropit cu greu de Mirel Rădoi, pentru că jucătorii pe care i-a dorit nu au fost lăsați de echipele de club la care sunt legitimați, a reușit un rezultat foarte important cu Honduras, o echipă mai omogenă, care nu a avut probleme de lot. 

 

Partida cu Honduras a început echilibrat, tricolorii fiind mai mult la minge, dar fără să își creeze ocazii în primele 25 de minute. România a avut o posesie de 61%, însă fără niciun șut pe poartă până la golul marcat fabulos, direct din corner de Ciobanu în minutul 45, „gol olimpic” după cum este numită o astfel de execuție.

Până la gol, hondurienii au avut mai multe ocazii periculoase pe fondul unor nesincronizări în linia de apărare, însă portarul Aioani a fost mereu la post și a respins de fiecare dată, demonstrând că Hagi a avut dreptate când l-a adus la Farul de la Chindia în schimbul a 5 jucători de câmp. „Aioani va fi portarul echipei naționale mulți ani, este un portar de mare perspectivă, cel mai talentat portar român al momentului”, a declarat Gheorghe Hagi.

 

Ciobanu, cel mai bun de pe teren

 

Vedeta echipei României a fost din nou Ciobanu. Jucătorul Farului a făcut de toate pe teren. Până la ieșirea sa de pe teren din minutul 68 s-a apărat, a driblat inspirat, a pasat excelent, iar golul marcat în finalul primei reprize îi pot aduce laurii de omul meciului. A fost înlocuit însă cu succes de Antonio Sefer, jucătorul Rapidului, autor al unui șut excepțional, scos greu de portarul hondurian, Perello. La polul opus a fost Vali Gheorghe, fără nicio realizare, a greșit multe pase și din neatențiile lui a pus echipa Hondurasului de multe ori în situații periculoase. Mai mult ca sigur titular în meciul cu Coreea de Sud va fi Antonio Sefer, care pare mai implicat în joc.

 

Arbitraj ostil

 

Bănuiala că arbitrul uruguayan va trage cu echipa din America Centrală s-a adeverit.  Cele două cartonașe galbene acordate jucătorilor noștri au fost gratuite, mai mult, jucătorii hondurieni trebuiau sancționați cu cartonașe la acele contacte. Impresia a fost că abia aștepta să acorde și un penalty, însă apărarea noastră nu le-a oferit ocazia. 

 

Rădoi a schimbat stilul

 

Deși a anunțat că echipa României va ataca tot timpul, în repriza a doua a trecut la o apărare supraaglomerată pentru conservarea rezultatului. „Turnul de control” Marius Marin a coordonat foarte bine apărarea într-un final de meci în care am suferit mult, salvați și de intervențiile excelente ale lui Aioani. Analizând prestația echipei, aceasta a fost una pragmatică. În afară de golul lui Ciobanu, elevii lui Rădoi nu au avut decât două șuturi pe spațiul porții abia spre final, ambele trimise de Antonio Sefer. Au mai fost câteva acțiuni care promiteau mai mult însă fie Dobre, fie George Ganea, fie Vali Gheorghe au tratat cu superficialitate fazele. 

 

Putem ieși din grupe

 

În urma rezultatelor de ieri, Noua Zeelandă - Coreea de Sud 1-0 și România - Honduras 1-0, putem visa la sferturile de finală. Practic ne mai trebuie o victorie fie duminică, cu Coreea de Sud, fie miercuri, cu Noua Zeelandă. Ar fi important ca naționala lui Rădoi să obțină locul 1 în grupă pentru a avea șanse mai mari pentru accesul în semifinală, care poate aduce chiar o medalie olimpică.

 

Mihaela Buzărnescu și echipa de dublu Monica Niculescu-Raluca Olaru joacă mâine dimineață de la ora 5.00, ora României

 

Singurele reprezentante ale României în probele de tenis joacă mâine dimineață în turneul olimpic. În proba de simplu, Mihaela Buzărnescu (nr. 168 WTA) o va avea adversară pe Alison Riske (SUA, nr. 36 WTA). Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o singură dată, în 2018, iar Mihaela a învins în două seturi, 7-6, 6-1, în sferturile turneului de la Hobart, turneu în care Mihaela a jucat prima finală din circuitul WTA din carieră, pierdută la belgianca Elise Mertens. De altfel, Buzărnescu a urcat în acel an până pe locul 20 mondial.

În proba de dublu, echipa Monica Niculescu-Raluca Olaru va juca tot mâine dimineață cu dublul taiwanez Hao-Ching Chan-Latisha Chan. Favoritele sunt adversarele din Taiwan, având în vedere că ele alcătuiesc un cuplu sudat, au nu mai puțin de 25 de meciuri jucate în acest an, în timp de Niculescu și Olaru n-au mai jucat împreună un meci oficial de dublu din luna septembrie a anului trecut.

×
Subiecte în articol: nationala olimpica fotbal