x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Claudiu Raducanu, eroul lui Espanyol

Claudiu Raducanu, eroul lui Espanyol

26 Apr 2004   •   00:00

Atacantul roman a bifat sambata seara prima sa „dubla" in Spania, in meciul castigat de catalani cu 3-1 in fata lui Atletico Madrid.

Delia Gomoescu

Fostul jucator al Stelei a fost trimis pe teren de antrenorul Luis Fernandez in minutul 60, in locul lui Velamazan, si a inscris in minutele 82 si 88. Pentru scurt timp, Raducanu l-a avut ca adversar pe Cosmin Contra, fundasul lui Atletico jucand pana in minutul 70, cand a fost inlocuit cu Novo.

OPORTUNIST. Brazilianul Fredson a deschis scorul pe Montjuic (’63), insa meciul a fost decis de o greseala imensa a portarului lui Atletico, Sergio Aragoneses, de care a profitat Claudiu Raducanu. Goalkeeperul madrilenilor a controlat gresit balonul, iar romanul i l-a suflat si l-a trimis in poarta goala. {ase minute mai tarziu, Claudiu a ridicat scorul la 3-0, relunad cu capul o centrare a lui Mustafa Hadji. |n aceste conditii, golul lui Fernando Torres din final s-a dovedit inutil.

EROU. Cotidianul Mundo Deportivo apreciaza ca Raducanu a eclipsat vedetele: „|naintea meciului, Raul Tamudo si Fernando Torres pareau protagonistii intalnirii. La final insa, Fredson si Claudiu au fost eroii. Espanyol a obtinut o victorie mare care o indeparteaza momentan de retrogradare".

Jucator cu noroc

Faptul ca provine de la Steaua, echipa care in 1986 a invins pe Barcelona, marea rivala a lui Espanyol, este suficient pentru ca Raducanu sa fie considerat omul cu noroc pe Montjuic. De altfel, romanul a izbutit sa inscrie pentru Espanyol un gol de trei puncte, chiar la debutul sau, in iarna, contra lui Villarreal. „Cand a sosit in Spania, in decembrie, nu-l cunostea mai nimeni. Avea insa o mare calitate: venea de la Steaua, formatia care i-a adus lui Espanyol unul dintre cele mai fericite momente din intreaga sa istorie. Sambata seara legenda s-a repetat", scrie cotidianul AS.

„Ambasadorul Stelei in Spania"

Presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica, a fost unul dintre cei mai bucurosi suporteri ai lui Claudiu Raducanu, felicitandu-l pe acesta pentru „dubla" reusita in partida impotriva echipei lui Cosmin Contra. „Cu totii ne bucuram pentru golurile inscrise de Claudiu, mai ales ca nu a jucat prea mult pentru Espanyol de cand s-a transferat. Succesul lui este o reusita si pentru Steaua, deoarece Claudiu este ambasadorul Stelei in Spania", a declarat presedintele executiv al gruparii din Ghencea. (Catalin Fainisi)

×
Subiecte în articol: sport espanyol claud